UBNOR Cetinje: Parastos Mihailoviću duboko vrijeđa antifašistička opredjeljenja

Duboko smo uznemireni i povrijeđeni saznanjima o najavama čelnika Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorsko primorske kako će održati parastose pravosnažno osuđenome izdajniku i narodnome neprijatelju, saradniku fašističkih okupatora u Drugome svjetsokome ratu, Dragoljubu-Draži Mihailoviću, saopšteno je iz Udruženja boraca NOR-a i antifašista Prijestonice Cetinje.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 23:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovaj najavljeni javni čin duboko vrijeđa antifašistička opredjeljenja i uspomenu na sve žrtve koje su položile svoje živote za oslobođenje od okupatora, kao i za čast i dostojanstvo Crne Gore i Jugoslavije.  Poštujući već neposredno izraženo snažno nezadovoljstvo velikoga broja naših članova i iskazanu spremnost na akciju, očekujemo i tražimo da nadležni državni organi spriječe Mitropoliju u njenima nakanama", ističe se u saopštenju.

Komentari: 8

Ay Carmela

17. 07. 2018 - 03:03

Najljepsa spanjolska antifasisticka pjesma. Poslusajte je : https://www.youtube.com/watch?v=Fko5fYIBJFU
Smrt fasizmu i cetnicima!

17. 07. 2018 - 03:03

Crnogorski narode ne dozvoli da ti ruse kucu ovi loji bi i danas klali kao sto su od '41 do '45! Stanite im vise nogom za vrat!
Budi skromniji....

17. 07. 2018 - 14:36

......ili ne znaš da je u CG bilo svega 3 ili 4 slučaja klanja (i to je premnogo). U Sandžaku, Bosni i Srbiji to je bila nažost masovna pojava. Ovo je ipak CG.Ovdje je bilo masovnog strijeljanja, to je istina, nije bilo vješanja (tu ponižavajuću likvidaciju i njemci su praktikovali). Nikako ne bih da pravdam četnike, ali moramo biti objektivni. Drugo - a to mi ne izlazi iz glave - znaš li ti da je CG j e d i n a zemlja u Evropi u kojoj nije izvršena lustracija? Zašto?
SMRT FAŠIZMU

17. 07. 2018 - 06:22

Nikakva nije razlika među DRAŽE MIHAJLIVICA i SOTONE AMFILOHIJE , I OVOM DRUGOM NE TREBA OBELEZIJE NA GROB STAVITI
Pomorac

17. 07. 2018 - 06:30

Neka PRAVE kad im može bit! Sve to ova vlast aminuje i doźivljava! CRNA GORA- nezavisna!? Definitivno iz dana u dan SE dokazuje da TO nije a oće li biti - NE SA OVAKVOM POZICIJOM I OPOZICIJOM! Davno su se oni "uhvatili" u kolo po imenu " J . . E LUDI ZBUNJENOGA " A normalno ovaj drugi je NAROD! Neće dugo proći a i spomenik će mu napravit u PG ili na CT. Može RISTO DA radi što oće- a EVO i radi! UDRI ONDA JUNAČE ! SKINI SLOBODNO MANTIJU JER SVETAC NEĆEŠ BIT NIKAD A PREŚEDNIK CRNE GORE - KAD OĆEŠ! OVO SAMO OĐE MOŽE I NIĐE VIŠE! SRAMOTA!
jovan

17. 07. 2018 - 06:56

Posle ovog očekujem da Ruska pravoslavna crkva održi pomen Stjepanu Banderi i porodici Romanovih.
CRNOGORAC

17. 07. 2018 - 07:18

SRAMNO OD SPC A I VLADE DA ZABRANI PARASTOS NE SAMO DRAZI NEGO SVAKOM FASISTI I CETNIKU NA TERITORIJI DRZAVE ETO IM SRBIJA I R.SRPSKA PA NEKA IM DRZE PARASTOSE I DAN I NOC.
A šta mislite Ubnor-ovci.....

17. 07. 2018 - 19:35

......o podizanju spomen-groblja njemačkim nacistima u Golubovcima? Patriotski čin? Civilizacijski čin? Na čast i ponos je Crne Gore? Sram vas bilo, Ubnor-ovci!!!!
Novi komentar