Grbović: Poslije četiri decenije rješavamo i problem Doma revolucije

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović tvrdi da je veliki broj investitora zainteresovan za rekonstrukciju Doma revolucije i da očekuje da se taj problem, star više od četiri decenije, konačno riješi.
Objavljeno: 17. 07. 2018 - 09:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Krenuli smo da rješavamo ovaj problem i mogu da kažem da sam zaista prezadovoljan i da nijesam očekivao toliko interesovanje investitora, praktično navalu onih koji bi htjeli da učestvuju u realizaciji ovog projekta. Ali, kao i uvijek, nađu se neki eksperti, stručnjaci da nešto ulove u mutnom ili nešto blokiraju, ali država je smogla snage da to spriječi. Radovi su nastavljeni i prema onome kako se stvari odvijaju, vjerujem da ćemo ubrzo dobiti saglasnost od države da se raspišu tenderi na period od 30 godina, da se ti prostori, a to je najljepšte mjesto u Nikšiću, u samom centru grada, daju u dugoročni zakup, a da investitori od svojih sredstava te prostore privedu namjeni. Dakle, očekujem da konačno riješimo taj gorući problem za Nikšić”, kazao je Grbović u intervjuu za Infobiro.

Govoreći o investicijama i projektima, Grbović ističe da je izgradnja glavnog gradskog trga nešto na šta su ponosni i po čemu će se, kako kaže, i neko dogledno vrijeme i pamtiti i pominjati rad aktuelne lokalne uprave.

Od projekata koji slijede navodi izgradnju doma starih, zapadne tribine stadiona Sutjeslca, te izgradnju stambenih zgrada i putne infrastrukture.

U ovom periodu radi se na putnoj infrastrukturi, presvlačenju asfalta na putevima u selima i prigradskim naseljima.

Govoreći o stambenoj izgradnji, Grbović ističe da je završena zgrada za penzionere od 75 stanova. Takođe se bliži kraju završetak radova na dvije stambene zgrade za zdravstvene radnike.

“Ovih dana ćemo postaviti kamen-temeljac za izgradnju četiri stambene zgrade sa 120 stanova za radnike MUP-a. Trenutno se gradi i desetak zgrada u privatnoj režiji, što je velika novost za Nikšić, jer se godinama na tom polju nije ništa radilo, odnosno nije bilo interesovanja privatnika. Sada su se pojavili, što znači da privatni investitori nalaze svoj interes u izgradnji stambenih zgrada. A tamo gdje se gradi, gdje je građevinska operativa na terenu, tamo se nešto dešava, tamo se otvaraju mogućnosti i poslovi i za druge oblasti. Jedan mehanizam pokreće drugi i stvaraju se uslovi za napredak. A mi smo imali dosta radova u posljednje vrijeme. Tu je pozorište, bazen… Sada dolaze ekipe na pripreme, pa je i hotel Onogošt maltene stalno pun. Dakle, jedno vuče drugo i otvaraju se nove perspektive”, poručuje Grbović.

Komentari: 1

Tara

17. 07. 2018 - 13:10

Pravi gradonacelnik!
Novi komentar