Izložba Naoda Zorića i predstava „Ilustrovana enciklopedija nestajanja“, Srpskog narodnog pozorišta

U nastavku likovnog programa „Barskog ljetopisa“, u srijedu, 18. jula u Galeriji „Velimir A. Leković“, u 21h, biće otvorena samostalna izložba slika crnogorskog autora Naoda Zorića. Izložbu će otvoriti dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog segmenta festivala.
Objavljeno: 17. 07. 2018 - 10:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pozorišni program nastavlja se u četvrtak, 19. jula, kada će na sceni u Starom Baru biti odigrana predstava Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad – „Ilustrovana enciklopedija nestajanja“, u režiji Zoltana Puškaša. Riječ je o komadu u formi ritualnog pozorišta, koje prikazuje naš odraz u „zakrivljenom ogledalu“ i postavlja gledaocu pitanja kao što su: Koliko treba da budemo privrženi svojoj prošlosti? Kako doživljavamo svoju sadašnjost i šta nas čeka u budućnosti? Ova apsurdnaa drama daje mogućnost maksimalnog ostvarenja glumačke igre.
Predstava počinje u 21:30h, a karte za nju se mogu kupiti na prodajnom štandu ispred Dvorca, svakog dana od 18h do 22h ili rezervisati pozivom na broj 068/278-760.

Napominjemo i da je za predstavu Gorana Jevtića „Kralj Ibi“, koja će se igrati 26. jula na tvrđavi Besac organizovan besplatan autobuski prevoz. Svi zainteresovani moraju se prijaviti, kako bi im blagovremeno bilo obezbijeđeno mjesto. To se može učiniti takođe pozivom na broj telefona 068/278-760. Prijavljivanje traje do 25. jula.

ilustrovana-enciklopedija

Komentari: 0

Novi komentar