SDT traži dva mjeseca zatvora

Kneževiću ponovo prijeti zatvor

Specijalna tužiteljka, Stojanka Radović, predložiće sudu da jednog od lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića, kazni sa još dva mjeseca zatvora. Razlog je što nije htio da otkrije ko je sudija Višeg suda koji mu je predložio da sa 10 hiljada eura poništi osuđujuću presudu koja mu je dosuđena zbog napada na policajca.
Objavljeno: 17. 07. 2018 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je nakon saslušanja pred specijalnom tužiteljkom za naš portal kazao Knežević.

- Pošto sam u aprilu već kažnjen sa 1.000 eura danas je Stojanka Radović saopštila da će tužilaštvo pokrenuti novi postupak protiv mene odnosno ući u sljedeću fazu, tumačeći ZKP na način što će zatražiti od istražnog sudije da mi se odredi zatvor od dva mjeseca. Ja sam se pozvao na članove 111 i 120 ZKP - da mi je ugrožena bezbjednost i da bih mogao sebe izložiti krivičnom gonjenju ukoliko bih saopštio ime tog visokopozicioniranog sudije, ali sam sam ponudio i jedan kompromisan prijedlog. Ukoilko Milivoje Katnić i njegova supruga saopšte ko joj je dao 4.000 eura zapakovanih u čokoladi i saopšti imena policajaca i svih ljudi koji su učestvovali u tom davanju mita, spreman sam da saopštim ime sudije Višeg suda - kazao je Knežević .

Specijalni tužilac Milivoje Katnić opisao je prije dvije godine na sjednici Odbora za antikorupciju pokušaj da se njegovoj supruzi podmetne mito. Katnić je tada kazao da je u čokoladu ubačeno četiri hiljade eura, a da je policija spremno čekala njegovu suprugu na ulazu da je pretrese. Katnić je rekao da njegova supruga, koja radi "u upravnom postupku", nije uzela tu čokoladu.

Knežević je saopštio da je nakon što je prvostepenom presudom Osnovnog suda osuđen na sedam mjeseci zatvora predmet je po žalbi sigao do Višeg suda i prije odlučivanja, dobio prijedlog od jednog sudije Višeg suda da razmisli o mogućnosti da sa 10 hiljada eura ukine osuđujuću presudu i vrati predmet na ponovno odlučivanje.

- Odbio sam taj prijedlog i nakon što je stigla pravosnažna sudska presuda upoznao sam javnost o svemu. Nakon toga su krenule procesne radnje o svemu SDT-a. Prvo sam kažnjen sa hiljadu eura a danas mi je saopšteno da će SDT tražiti i dva mjeseca zatvora zbog toga što sam odbio da saopštim ime sudije - kazao je Knežević.

Knežević je dodao i da tokom današnjeg saslušanja nije saopštio ime niti jednog sudije na kog sumnja da je mogao da učestvuje u tom preuzimanju novca.

- Samo sam ponovio prijedlog koji je bio zasnovan na tome, po tvrdnjama tog mog sagovornika, u Višem sudu postoje određene tarife za određene slučajeve kod određenih sudija. Stvarno ne znam ko se prepoznao u svemu tome ali mislim da je Tužilaštvo trebalo da sasluša i određeni broj sudija ako već ovoliko mjeseci istražuje mene i saslušava me svakodnevno - zaključio je Knežević.

Komentari: 5

Pendrek

17. 07. 2018 - 13:14

Izem ti drzavu u kojoj poslanik seta izmedju apsane i zgrade parlamenta. Do podne bitanga a od popodne kreira drzavnu politiku.
CRNOGORAC

17. 07. 2018 - 17:30

KNEZEVICU OPET PONOVO PRIJETE ZATVOROM IZ TVOJIJA U BOZJE USI ALI OVOGA PUTA DA MU DRUSTVO PRAVE, PROFESOR, VOJVODA,JANKO,SLAVEN.MEDO I OSTALA DRUZINA
Nostradamus

17. 07. 2018 - 23:45

Koliko ima da odleži,porastos ce mu biti 2034 g.
psihijatar

17. 07. 2018 - 23:51

Obraza dajem ja sam 2000 evra da te negledam i neslusam vise.Toliko negativne energije samom pojavom saljes ,a pricom da nekazem,da je to zapanjijuce.Koga ti jos mozes odusevit..PI
Lose Ponasanje snosi posledice

18. 07. 2018 - 05:10

Knezevic isli da ako je (jos uvijek) u Parlamentu da on moze da prodnjavi bez pokrica! E ne moze Knezevicu pa da si 10X veci. Ajde junacka kuco, kaazi jasno da se zna KO ti je to ponudio. Sto ne odes na POLIGRAF pa dokazes istinu? Zato sto lazes kad zines, kao i ostali tvoji pajtasi. Providni ste i zalosni.
Novi komentar