U danilovgradskoj kasarni

Otvoren Ljetnji vojni kamp za mlade

Ljetnji vojni kamp za mlade, otvoren je danas u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu i trajaće do 28. jula. U kampu će biti 45 srednjoškolaca iz Crne Gore i pet iz Makedonije.
Objavljeno: 17. 07. 2018 - 14:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore po treći put organizuju ovaj kamp, i to u jedinicama VCG u Kolašinu i Pljevljima.

Otvarajući Ljetnji vojni kamp, državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović istakao je da vojnička uniforma predstavlja čast, ponos i obavezu svima koji je nose.

“Kroz nju se na poseban način ispoljava ljubav prema državi. Pored ponosa koji osjećaju vaši roditelji dok vas posmatraju kako stojite u stroju, i Crna Gora je ponosna na vas”, rekao je Filipović.

Ljetnji vojni kamp omogućava srednjoškolcima sticanje jedinstvenog iskustva u jedinicama VCG. Namjera je da kroz vojnu obuku mladi dobiju priliku da se upoznaju sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci, kao i da razviju timski duh, disciplinu i liderske sposobnosti.

Učesnike kampa svim vještinama obučavaće instruktori za obuku Vojske Crne Gore, a programom je predviđena realizacija sanitetske obuke, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, obuka na brzim vodama, alpinistička obuka i druge aktivnosti

Pet najboljih učesnika kampa imaće priliku da posjete Centar za obuku kadeta u Velikoj Britaniji.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

01. 08. 2018 - 11:30

Симболика је јасна. У тој касарни је 24. марта 1999. године погинуо војник Саша Стојић, прва жртва НАТО агресије на нашу земљу.
Novi komentar