SDP saopštio

MUP da ne dozvoli parastos Mihailoviću

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da zabrani održavanje manifestacija kojima se pokušava revitalizacija istorije i veličanje poraženih zločinačkih ideologija.

Objavljeno: 17. 07. 2018 - 15:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Svega par dana nakon proslave 13. jula-prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u porobljenoj Evropi pokušaj da se simbolički veliča njegova negacija i osuđeni ratni zločinac Draža Mihailović mora naići na osudu cjelokupne javnosti. SDP je upravo i nastao na ideji antifašizma i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koja je osnova nastanka moderne Crne Gore - saopštili su iz SDP-a.

Iz te partije poručuju da će Crna Gora istrajati na svojoj antifašističkoj tradiciji i kada to nije mogao Milošević sa svojim poslušnicima u Crnoj Gori iz DPS-a devedesetih godina, u tome je neće spriječiti nekolicina zaludnjaka koji veličaju četnički pokret.

Komentari: 14

Boris K.

17. 07. 2018 - 15:29

Ovo je 15.ta godina da se održava ovaj parastos. SDP je u tom periodu, bar 12.godina pokrivao mjesto Ministra i pom. ministra unutarnjih dijla u Vladi CG / kalamperovic, Orlandić, Brajović, Janjušević, konjević) i imali ste kada da ovo zabranite. Svake godine parastos je najavljivan putem plakata u HN. To svi znaju i malo se ko bunnio što četnici drže opela Draži jer nije bilo politički koriisno talasati. Uvijek neki izbori. Danas je ovo ,ipak, naknadna pamet iako bolje ikad nego nikad.
Ranko tvorac ove lakrdije

17. 07. 2018 - 15:35

Ranko i SDP govore da će istrajati na antifašističkoj tradiciji. Tvorac uslova za pomen Draži su SDP i Ranko. Naime, njihova koalicija sa četničkim i fašističkim koljačim iz DF. Amfilohije mu je sada kompanjon, ai Draža - zajedno sa Pavlom.
Goga

17. 07. 2018 - 15:49

Alo, ovi vec 12.g. drze parastos cica Drazi na ocigled svih oartija i vlasti i nikog do ove god.nije briga. Zba se ko je mogao da sprijeci. Ranko vrlo tesko.
marko m

17. 07. 2018 - 15:37

Ravnogorski pokret je bio antifasisticka gerila isto kao i komunisticki. I jedni i drugi su pravili velike zlocine... ravnogorski pokret je bio okrenut zapadu komunisticki istoku, da su dobili rat ravnogorci danas bi nesumnjivo bili u evropskoj uniji i nato paktu i imali bi dobar standard....
Mišo

17. 07. 2018 - 16:30

Mihailovićeve četnike čak ni neofašistički istoričari iz Beograda i Podgorice ne zovu antifašistički. Najuporniji lažovi ga zovi pokret otpota, ali antifašistički? To je za četnike uvreda. Nema zabeleženih oragizovanih zločina koje je počinila partizanska vojska. Bilo je nešto grešaka na nivou incidenta i bilo je kažnjavanja izdajničke stoke i zločinaca. U Crnoj Gori je manje od 30 ljudi ubijeno a da to nisu zaslužili. Greške su poznate, obelodanjene i usledila su izvinjenja. Četnici ništa drugo nisu ni radili nego činili zločine. Četnici su zličonačka bagra. Ne bi najveći antikomunista u istoriji čovečanstva, Vinston Črčil napustio Dražu da je bilo imalo lufta, ali dokazi o saradnji sa okupatorom i počinjenim genocidu u BiH i Hrvatskoj su bili toliko mnogobrojni i jaki, da Čerčil nije imao kud.
Nikola

17. 07. 2018 - 17:17

Čerčil nikada ni jednu riječ nije rekao protiv Draže, jednostavno dogovor velikih sila je bio da u Jugislaviju uđe SSSR a da se zapadni saveznici iskrcaju u Normandiji. Tako da je ključni saveznik na Balkanu postao sovjetski saveznik Tito a Draža je otpisan. Čerčil je u svojim memoarima kasnije napisao da se zbog tog sleda događaja ogriješio o Jugoslovonsu vojsku u otadžbini i da ipak nijesu trebali Jugoslaviju prepuštati Staljinu. To što ti ocijenjuješ ko je od komunista zaslužio metak a ko ne, neka je na tvojoj duši. U svakom slučaju pričate sa samima sobom već 50 godina, jer nas u laž ne možete ubjediti.
Boban Bg

17. 07. 2018 - 18:38

A ni ti nas ne možeš ubijediti u te laži!!! Znaš li kad je bila Jalta? A znaš li kad je Čerčil odlučio da pomogne one "koji se bore protiv Njemaca"? Imaš izvještaje britanskih oficira , njihove objavljene knjige pa malo čitaj. Čitaj, to je ljekovito za borbu protiv gluposti i onoga što ti serviraju polupismeni poznavaoci svega i svačega. Imaš li ti nekog starijeg da to objasni ko je držao gradove zajedno sa Talijanima kao okupatorom? Kao neko ko je rođen prije 60 i kusur godina imao sam priliku da slušam ljude koji su preživjeli rat. Znači ne komunističku propagandu, nego životne priče. Znaš li što se zvalo BLOK? Ograđeni žicom gradovi u kojima su bili Talijani i četnici. Ili da ti moja mojka ispriča kako su četnici silovali đevojčice od 13-14 godina iz njenog komšiluka u Baru, kako su bili non stop pjani i kako je u paničnom strahu izlazila iz kuće zbog njih.
Nikola

17. 07. 2018 - 21:38

Ti si druže opijen mržnjom. Daj te izvještaje britanskih oficira. Britanci su jednostavno morali zbog zbig idnosa sa SSSR da prodaju Dražu. Sve ostalo je Titova propaganda.
Nijednu rijec, kazes?

17. 07. 2018 - 19:17

Prijatelju, Vinston je imao dokaze crno na bijelo da su cetnici radili zlocine i saradjivali sa okupatorom. Ovo nije partizanska propaganda nego tvrdi dokazi od njegovim Engleza koji su uvijek do sada stvaljali Englesku na provim mjestu a ne kakvu bjelosvjetsku ideologiju. Vinston je dobro znao da ovim pomaze Staljina i to mu nije bilo milo, ali je morao da se jasno stavi na stranu pravde i istine. P.S. U Londonu se moze naci brdo informacija o ovome i mozes slobodno potrositi godinu dvije u istrazivanju. Toliko o tome.
lolo

17. 07. 2018 - 20:23

Sjetise se sad kad su bez gaca ostali!
Tara

17. 07. 2018 - 21:12

Krivokapic je bio citavo vrijeme sa cetnicima i pucistim Ne soli nam pamet,izdajnice roda svoga!
PA,pa

17. 07. 2018 - 23:29

E, sigurno bih ih Raško zaustavio, ali nije ministar. Ajde, polako drugome priče...
slijepci

18. 07. 2018 - 01:11

Sehovic je dao 500.000 evra za medresu, alooooooo!?
Rukfaš

18. 07. 2018 - 06:56

Neka Ranjo... neka. To su ti koalicioni partneri sa kojima si umislio da praviš demokratsko društvo. E lijepo ti društvo...
Novi komentar