Premijerski sat

MARKOVIĆ: Krivična odgovornost zbog parastosa zločincima

Premijer Duško Marković najavio je na Premijerskom satu promjenu zakona kako bi bilo onemogućeno držanje parastosa osobama osuđenim za ratne zločine kako se to dogodilo juče kada su sveštenici Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve učinili u Herceg Novom.
Objavljeno: 18. 07. 2018 - 12:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Sveštenstvo MCP je organizovalo parastos ratnom zločincu i saradniku okupatora. To je neprihvatljivo i to vrijeđa osjećaje onih ljudi koji su vjekovima stvarali ovu državu, a posebno onih koji su posvećeni antifašističkim vrijednostima demokratskog svijeta u cjelini. Neko je pokušao da nas natjera da pendrecima uđemo u crkvene odaje. Nikada to neće uraditi Vlada na čijem sam čelu. Ali je blam sveštenstva MCP da u tom prostoru organizuje parastos. Država će naći naćina da odgovori na to. Mijenjaćemo zakone pa će neko krivično odgovarati za to“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković odgovarajući poslaniku Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

Komentari: 22

Pogled iz Kanade

18. 07. 2018 - 13:50

Kakva demagogija. Znaci, ako neko uradi nesto sto zakonom nije zabranjeno, kao ne moze se sakcionisati, jer to zakon nije regulisao! Zaboravlja Premijer pravilo u pravu od Dr. Valtazaea Bogisica: I STO NIJE ZABRANJENO - MOZE DA BUDE NEPOSTENO! Ali, Premijer je Premijer!
Ne razumijes zakon!

18. 07. 2018 - 19:12

Ja organski ne podnosim cetnike, ustase i ostale fasiste, Da se pitam svako velicanje, slavljenje i istinanje simbola bi bilo kaznjivo zestokom zakonskom kaznom! Iasto vazi i za ratner zlocine iz 90 tih! ALI ako zakon ne zabranjuje nesto onda nema pravne osnove da bude ta aktivnost zabranjena ma koliko bila nepostena, odvratna i degutantna! Ako ignorisemo ovo pravilo posledice po slobodu gradjanina Crne Gore mogu da budu RAZORNE. Mucni malo glavom!
Medjutim deratoru jefna nota

18. 07. 2018 - 22:43

Slusaj moderator sram te bilo. Odgovorio sam na komentar ovog idiota iz Kanade kojem velikodudno objavljujes mediokritetdko seljacke bljuvotine. Nisi ga objavio . Samo da ti velim da sam ja osoba koja vam je slala nekoliko prevoda stranih clanaka kao i svojedobno Drasku. Sto da ti kazem nego da si obicna .......na .......ina sa ovakvim moderiranjem tipicni duduk ovog Trampixiranog vremena
Đedo

18. 07. 2018 - 14:13

Poštovani gospodine Markoviću. Građani očekuju aktivno djelovanje države protiv ovih pojava koje su svakodnevne na štetu ugleda Crne Gore. Srpska crkva u Crnoj Gori je bezbroj puta pokazala neprijateljstvo prema Crnoj Gori a ovo je neviđena drskost. SPC radi šta hoće i niko je ne ometa. Dokle tako ?
beba

18. 07. 2018 - 14:35

Dokle god narod, koga SPC ne poštuje ih ne poćera g...... motkama! Kad neće policija izgleda će morati narod
Јоцо

18. 07. 2018 - 18:30

Администратори ако већ ови коментатори неће, онда ви морате ово да зауставите. Ако неко помиње мотке и ћерање, онда ја одмах, као православни вјерник, имам потребу да кажем - 'ајде дођи да ме ћераш! У име ког народа он то говори нама држављанима Црне Горе. Ђе ћемо, куд' ћемо?! Другог пасоша немамо, готово сва породица и пријатељи су ми овдје. Морате да схватите, администратори и такви коментатори, да овиме дижете тензију на лош начин. То што се 20 Срба помолило за некога, Вама одмах буди жељу да ћерате, а они нису на молитви говорили да треба некога неђе ћерати. Иако су погријешили, што ћеш са њима? На који Вас то начин чини бољима од било којег фашисте, ако ћете све неистомишљенике да истријебите и проћерате?!
R

18. 07. 2018 - 14:52

Pod okriljem parastosa Draži krije se namjera povampirenja ideja četništva, koja se ogleda u pokušaju uništavanja svih kulturnih i ljudskih vrijednosti Crne Gore i Crnogorskog naroda. Normalno da treba krivično da odgovaraju organizatori ovog skupa i da im se zabrani svako dalje djelovanje na teritoriji ove države. Dokle će se tolerisati ova srbska propaganda po Crnoj Gori od strane izdajnika i izroda Crne Gore.
R

18. 07. 2018 - 14:52

Pod okriljem parastosa Draži krije se namjera povampirenja ideja četništva, koja se ogleda u pokušaju uništavanja svih kulturnih i ljudskih vrijednosti Crne Gore i Crnogorskog naroda. Normalno da treba krivično da odgovaraju organizatori ovog skupa i da im se zabrani svako dalje djelovanje na teritoriji ove države. Dokle će se tolerisati ova srbska propaganda po Crnoj Gori od strane izdajnika i izroda Crne Gore.
Srki boj

18. 07. 2018 - 15:00

Mitropolija crnogirska a crkva srpska
Bozo

18. 07. 2018 - 15:12

Ovi u skupstinu ne shvataju da niko od naroda u CG ovo vise ne gleda.Pored ovoliko programs zamislite covjeka sto gleda skupstinu.Kakav to mora biti covjek.Ili nekakav starac ili neko ko bas nema druga ko je potpuno sam na svijetu.
Ljubović

18. 07. 2018 - 15:13

Ne smijemo prnut Pukovniku. Stid i sram vlast kojoj je samo stalo do glasova na slijedećim izborima... pa vagaju da se nekim potezom ne zamjere potencijalnim biračima. A da li građani shvaćaju što danas četništvo predstavlja u Crnoj Gori? Četništvo u CG je metod agresivnog velikosrpstva. Za Pukovnika i ostale svetosavce to nije ideološko pitanje, pitanje partizana i kvislinga, već se samo i jedino radi o potiranju Crne Gore i Crnogoraca, o supremaciji Karađorđevića nad Petrovićima.
Goran

18. 07. 2018 - 15:41

Bravo, jedva cekamo da vidimo kakva ce biti kazna. Nije bilo ni 50 nesretnika na toj orgiji.kakve veze ima drza i CGora , covjek zivio i umro u Srbiji, štetu ogromnu nanio narodu i drzavi !
danilo s.

19. 07. 2018 - 05:50

Gorane, Slažem se da je čovjek (Draža) živio i umro u Srbiji. Njih je ojadio - a oni ga slave? Medjutim, to je njihova stvar. Objasnite nam sto slave ili žale ovi jadovi u CG? Je li nama donio neku korist?. Koliko god pokušavali da zamijenite teze cinjenica je da je četnistvo bilo fašistički pokret kriv za ratne zločine i genocid na području CG (ostavimo Srbiju Srbijancima). Takav čovjek ne zaslužuje postovanje, vec osudu, zato je ovaj parastos podli politički akt, odnosno, pokušaj rehabilitacije njegovog pokreta. On je malo važan. Važna je poruka koja je poslata. A ona je mnogo sramotna. I ružna.
6146

18. 07. 2018 - 15:52

imamo srece , mi crnogorci, sto je amfilohije tolerantan covjek i beskrajno dobar pa nam jos nije spustio limenu crkvu na zgradu vlade, parlamenta ili predsjednika...zasad
92708

18. 07. 2018 - 16:07

Malo vas je Milogorci.
Traktorce

18. 07. 2018 - 18:49

Vas je svuda bilo previše pa ste pobjegli podvijena repa !
medolino

18. 07. 2018 - 18:21

Bolje je Markoviću da se baviš drugijem poslom, ovaj, od riječi ti neide baš najbolje.
Милојко

18. 07. 2018 - 18:25

Црногорски премијер олако прелази преко чињенице да је генерал Спске војске Драгољуб Михајловић рехабилитован одлуком Вишег Суда у Београду. Могао би Марковић мало и да консултује своје савезнике у НАТО-у Британце и Американце, који Дражу сматрају борцем за слободу и који су му, не мало пута , званично одали признање. Црква у својим молитвама помиње све своје чланове, без обзира на идеолошку и политичку орјентацију. Квалификације и претње које Марковић износи са места премијера су људски некоректне а правно неутемељене и клеветничке , због чега би требало и да одговара пред надлежним судским инстанцама.
Za MIlojka-Mila

18. 07. 2018 - 18:54

Sada ti odgovaraju ovizi iz nato-a. Svi znamo zašto su ha hvalili i podržavali, (da Jugoslavija ne ojača), i uspjeli su da je unište sa vama srbijanskim i hrvatskim nacionalistima.
kurke

19. 07. 2018 - 16:36

Sud u Srbiji nije rehabilitovao Mihajlovica vec mu ponistio presudu vadeci se na "greske u procesu". U dokazni postupak nisu ulazili jer su svjesni da su dokazi protiv njega isuvise jaki te da bi se u takvom postupku pojavila i ostecena strana tj porodice zrtava! ovako su ga izvukli na tehnikalije i sada to predstavljaju kao dokaz nevinosti. Drugo... C.Gora nema nikakvu obavezu da postuje odluke suda u SRB, te je on za CG i dalje pravosnazno osudjeni zlocinac!
Srami se moderator

18. 07. 2018 - 22:47

Vidim da objavljujes cirilicne idiotije, medjutim meni cije su komentare objavljivali izvjesni mediji uskracujes mogucnost. ............
Pravila moderiranja

19. 07. 2018 - 00:39

Moderator , postoje li kakva pravila objavljivanja komentara na ovom portalu? Ili koristis moderiranje kao ......
Novi komentar