Uhapšena Podgoričanka

Oštetila budžet Crne Gore za 150.000 eura?

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta uhapsili su38-godišnja Podgoričanku T.N. osumnjičenu da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja i falsifikovanje isprave, čime je oštetila budžet Crne Gore za više od 150.000 eura.
Objavljeno: 18. 07. 2018 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Naime, službenici Odsjeka su lišili slobode T.N. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krvičnim djelom falsifikovanje isprave.Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je u pogledu prekoračenja granica svog ovlašćenja, 17.04.2018. godine, podnijela Poreskoj upravi PJ Podgorica falsifikovanu mjesečnu prijavu poreza na dodatu vrijednost za mjesec januar 2018. godine za preduzeće „VIP.ME“ d.o.o", navodi se u saopptenju UP.

"Ona je u toj prijavi, sumnja se, lažno prikazala stvarno stanje stvari i na taj način za ovo privredno društvo pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 150.826 eura, čime je za ovaj iznos pričinila štetu Budžetu Crne Gore". saopšteno je iz policije.

Komentari: 0

Novi komentar