Marković sa članovima COELA-e

Želimo u EU i sposobni smo da ostvarimo taj cilj

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je članove COELA-e – Radne grupe Savjeta Evropske unije – na čelu sa predstavnikom Austrije Andreasom Brandšteterom koja je započela višednevnu radnu posjetu Crnoj Gori.
Objavljeno: 18. 07. 2018 - 19:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Informišući predstavnike Radne grupe, zadužene za proces proširenja Evropske unije i njene odnose sa državama kandidatima, o političkim prioritetima Vlade, Premijer je rekao da je implementacija evrospke agende reformi glavni politički cilj Vlade, kao što su na ekonomskom planu to razvoj, valorizacija resursa, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda građana.

„Zahvalni smo Evropskoj uniji na Strategiji proširenja jer nam ona daje priliku da ostvarimo svoju viziju – Crna Gora u Evropskioj uniji. Mi u Crnoj Gori želimo da tu priliku iskoristimo, i mi smo sposobni da i taj cilj ostvarimo. Zato nam je potreban intenzivan dijalog sa Evropskom unijom i zato sam zahvalan na vašem interesu za Crnu Goru“ – rekao je predsjednik Marković.

Govoreći o procesu evrospke integracije naše zemlje predsjednik Vlade je upoznao predstavnike COELA-e sa promjenama u pregovaračkoj strukturi i najavio intenzivnije uključivanje civilnog sektora u proces.

Premijer je upoznao članove Radne grupe COELA sa impozantnim ekonomskim rezultatima Vlade u prošloj i u ovoj godini kao i sa činjenicom da se u ovom trenutku u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više milijardi eura.

Predstavnici Radne grupe, koju čine stalni predstavnici država članica Unije u Briselu, istakli su u razgovoru sa predsjednikom Vlade činjenicu da je Crna Gora na celu pregovaračkog procesa sa EU, pozdravili posvećenost Vlade evropskoj agendi i sprovođenju neophodnih reformi i izrazili podršku individualnom vrednovanju rezultata kandidata u procesu pristupanja.

Sastanku su prisustvovali glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav.

Komentari: 0

Novi komentar