Osumnjičen za ubistvo Đuričkovića

Mario Milošević uhapšen na Kosovu

Podgoričanin Mario Milošević (38), uhapšen je na Kosovu zbog sumnje da je zajedno s Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem  učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića. Kako je saopšteno iz Uprave policije, na Kosovu je uhapšen i Đorđe Pavićević (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu Miloševića, a koji je 3. jula pobjegao iz medicinske ustanove u Kotoru, gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog otmice.
Objavljeno: 18. 07. 2018 - 20:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Uspješnom međunarodnom saradnjom službenika crnogorske i kosovske policije, na osnovu operativnih informacija koje je crnogorska policija dala kolegama na Kosovu, slobode je lišen M.M. (38) iz Podgorice koji se potraživao po Interpolovoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog osnovane sumnje da je zajedno sa I.M. (22) i V.V. (23) počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu R.Đ. iz Cetinja 10. oktobra 2016. godine u Cetinju.  U ovoj akciji slobode je lišen i Đ.P. (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu M.M, a koji je pobjegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Za Miloševićem je bila raspisana poternica od strane NCB Interpol Podgorica zbog krivičnog djela teško ubistvo Takođe u ovoj akciji je lišen i Đorđe Pavićević, koji se nalazio u bjekstvu, a koji je prilikom hapšenja posjedovao llične isprave na ime drugog lica.

Kako je saopšteno iz polcije, Milošević je prilikom hapšenja bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge.

- M.M. se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo krivčno djelo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja.

Službenici Uprave policije duguju posebnu zahvalnost službenicima policije Kosova koji su postupili u najkraćem roku po podacima dostavljenim od strane službenika crnogorske policije – ističu iz Uprave policije.

Nastavlja se komunikacija crnogorskih i kosovskih nadležnih organa u vezi sa pitanjima izručenja i predaje ovih lica crnogorskoj policiji kao i uspješna policijsko – tužilačka saradnja Crne Gore i Kosova.

Komentari: 0

Novi komentar