Reagovanje Kotoranina Veselina Vukotića

Vukotić: Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe „kavčana“

Kotoranin Veselin Vukotić reagovao je na tekst objavljen u Pobjedi 17. jula pod naslovom „Mjesecima pratili Katnića i pripremali likvidaciju“, a koji je prenio Portal Analitika.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Reagovanje prenosimo integralno.

 „Ovo više pišem zbog crnogorske javnosti, iako znam da mnogi ljudi, dok čitaju ovo uz jutarnju kafu, i sami kažu „a dosta je brate više, za sve što se loše desi u ovoj državo krivi su Škaljarci“. Scenario koji su izrežirali visoko pozicionirani ljudi iz ANB-a, policije i tužilaštva sa jednim narkomanom, sada već zaštićenim svjedokom, je već viđen sa različitim glumcima. No, ova gospoda sa vrha se malo više zaigrala, pa već po drugi put u glavnu ulogu stavljaju moje sinove.

Da podsjetim na događaj od prije dvije godine, kada su podučili izvjesnu Tamaru Zvicer, majku četvoro djece, da su Vesko i njegov sin Jovan u naselje Dobrota pucali na nju. Jovan je gospodinu Katniću, glavnom specijalnom tužiocu, dostavio validnu dokumentaciju da je u tom periodu bio 1000 km daleko od mjesta događaja, a Vesko je sa svojom porodicom sjedio u svom stanu.

Time se opovrgla laž i neistina i pokušaj namještaljke koja je potekla iz iste kuhinje i od istih ljudi. S obzirom na to da tom prilikom nijesu mogli napakovati Jovanu, sada to isto pokušavaju na još neprimjereniji načina da urade starijem sinu Igoru.

 Gospodo iz ANB-a, priložite ijedan validan dokaz iz mjera tajnog nadzora kojeg čak i nezakonito sprovodite prema našoj porodici, sudstvu i tužilaštvu, kao istinitost Vaše tvrdnje da se Igor ikada sastao sa osobama koje navodite u Vašim tekstovima, a kamoli planirao tako zvjerske likvidacije specijalnog tužioca gospodina Katnića i visoko pozicioniranih policijskih funkcionera. Dobro je što u ovoj našoj državi, koja jeste mala pa se zato u njoj sve brže sazna, ima još poštenih sudija, tužilaca i policajaca, pa se iskreno nadam da će se i ovaj prljav scenario ovdje zaustaviti. Ova karta na koju su pojedinci zaigrali i žele da nas posvađaju sa državom i da smo protiv njenih institucija - neće im uspjeti.

Mi druge domovine nemamo, nikada nećemo biti ničiji poltroni, špijuni i plaćenici. Ako želite da nas predstavite neprijateljima države, znajte da vam to neće uspjeti jer u ovoj zemlji imamo mnogo čestitih prijatelja i drugova koji nam ponešto važno i bitno kažu o tome što ste u stanju da nam pripremite. Zna se ko je od visoko pozicioniranih službenika ANB-a i policije na platnom spisku od vaših miljenika Kavčana i koliko je kome plata.

Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe „kavčana“ za period gotovo pola godine, koji su našli utočište kod svog prijatelja na periferiji Cetinja, a nakon dojave da napuste Kotor zbog racije koja im se sprema. Znači gospodo, korumpirana, nemojte se zavaravati i misliti da nemamo nikoga ko bi mogao da nam saopšti značajne i povjerljive informacije.

Pokušavate da nas zavadite sa našim prijateljima Lamburićima, Čađenovićima i ostalima, iako znate da vam je to uzalud. No, vi tako najbolje funkcionišete, sa podmetanjem i lažima. Morate ispunjavati zadatke okorjelih kriminalaca koji vas debelo plaćaju. Zato vas, gospodo, najljubaznije molim da se skinete sa grbače naše familije, moje đece i njihovih prijatelja, iako sam svjestan da ni oni nijesu akademski građani. Mi nikome ne dajemo novac niti za informacije niti za likvidacije ljudi, a vrijeme će pokazati ko je bio čestit a ko fukara, špijun i kriminalac.

 Mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer mi to godine dozvoljavaju, a to zna i čitava crnogorska javnost, da ste preko službe ANB-a stvorili sve crnogorske kriminalce. Pojedine ste koristili za jednokratne upotrebe, a druge lojalnije za duži vremenski period. No, došlo je vrijeme da se zbog njihovog ćutanja polako i njih odričete i sve prepisujete obračunu između njih samih.

 Ovi što vam sada debelo trebaju jer je ogroman novac u igri još će malo trajati, a kasnije će nestati sa lica zemlje od vaše strane a da toga još uvijek nijesu svjesni. Za to na ovaj način pripremate teren, a sve ćete pripisati obračunu između njih samih. Neće proći dug period, istina mora izaći na vidjelo.“ 

Komentari: 5

SC Moraca

19. 07. 2018 - 13:11

Kakva javna najava ..... ocigledno da je ovo pisanje poruka koju bi NEKO trebao da razumije.
KTo

19. 07. 2018 - 13:50

ANB u saradnji sa kriminalcima? Ko bi to pomislio u casnoj i ljuckoj Crnoj Gori. Ja sam mislio da su puni para samo od spijanja preed izbore
Boban Bg

19. 07. 2018 - 15:32

Sad će neki da tumače kako im drago ovo pismo. Meni se ipak čini da je suština ovog pisma da mu sinovi "nijesu akademski gradjani"!! I nije problem što otac brani svoju djecu, no je problem što im izgleda sve vjeruje. Vjerovatno su i dospjeli do neakademskog statusa što si im previše vjerovao. I ja imam dvoje djece koja su odrasli ljudi, pa nijedno nije žvaku drpilo, čak ni bacilo smeće na ulicu. Bolje da si ih vaspitao nego što pokušavaš da ih braniš brljajući druge i okrivljujući druge.
kiki riki

20. 07. 2018 - 07:07

JEDINA FALINKA U TEKSTU JE DA PORED ANB TREBA DODATI POLICIJU !! A TO JE DOKAZANO KAO STO JE KOMANDIR SAMARDŽIĆ A KO ZNA KOLIKO IH JE JOS I SADA PA POLAKO MORA SE OTKRIT KO JE SPIJUN KO NE !!
Dubai

20. 07. 2018 - 08:58

Fina su vam đeca stvarno...pitateli li ih ikad okle vam meleoni đeco, nijeste šćeli učit, a ne radite, okle đeco?..Pitate li kako se sad snalazite van Crne Gore, ili im šaljete za leb...mada znate vi da su oni "sposobni", da će se oni snać đe god da su...uhhhhh...jadna su naša đeca što su danas za 193,00 eura neđe na put...
Novi komentar