Brajović otvorio regionalnu konferenciju o NATO

„Prvu crnogorsku NATO godinu obilježilo je utemeljenje državne politike usmjerene ka daljem progresu i vrijednostima razvijenih demokratija, razvoj partnerskih i dobrosusjedskih odnosa, dalji rad na jačanju vladavine prava i ekonomskog napretka – rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na otvaranju Regionalne konferencije “Svi za jednog jedan za sve” u organizaciji Alfa centra,  posvećene pitanjima članstva zemalja Zapadnog Balkana u NATO–u.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 12:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Htio bih da akcentujem odgovornost političara u donošenju važnih odluka za budućnost svoje države. Mi smo vlast koja je dala sebi zadatak da kontinuirano upoznaje svoju javnost sa činjenicama i promoviše značaj strateškog partnerstva sa najrazvijenijim državama svijeta. Mi smo političari koji otvoreno govore o obavezama, rizicima i planovima. Većinska Crna Gora je to razumjela i nije podilazila animozitetu dijela javnosti u vezi sa članstvom u Alijansi. Podrška građana za mudre izbore i otvoren pristup ne izostaje. I nama - vladajućoj većini to imponuje, ali nas i dodatno obavezuje – rekao je predsjednik Skupštine i nastavio: 

img-4616

„Još od 2006. godine kada smo pristupili Partnerstvu za mir, bilo je raznih dilema u vezi sa budućim članstvom Crne Gore u Alijansi. Pored osnovnog pitanja: što će se desiti onog trenutka kada postanemo 29. članica, dilema je bila kako će naše članstvo uticati na odnose u regionu? Odgovor već imamo. U svijetu, a posebno u regionu, prepoznata je uloga Crne Gore u promociji stabilnosti međudržavnih odnosa. Naše članstvo u NATO je podsticaj za region i pokazuje kako napori istrajne male balkanske države daju rezultat.“ – zaključio je Brajović.

Komentari: 0

Novi komentar