Vlada Crne Gore: Ponosni smo na svoju istoriju, naše prijateljstvo i savezništvo sa SAD je snažno i trajno

Vlada Crne Gore je, uvažavajući interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa jučerašnjom izjavom predsjednika SADDonalda Trampa datoj u intervjuu TV FOX, na danas održanoj 86. sjednici, usvojila stav koji saopštava javnosti:
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 12:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije.
Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.
Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom svijeta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu.
Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nijesmo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese.
U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije.
Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno.
 

Komentari: 12

A

19. 07. 2018 - 12:49

Bravo!
Glasac

19. 07. 2018 - 13:52

Ok je, mirno i odmjereno saosptenje, cemu podgrijavati i izazivati antagonizme. Ali ono jucernje pismo URA je zadnja politicka i moralna bijeda, fuj.
MARA

19. 07. 2018 - 14:49

ISTORIJU TREBA PAMTITI.MI SVOJU JOŠ ŽIVIMO.OKRENITE SE DANAŠNJICI I BUDUĆNOSTI.ČUVAJTE ONO ŠTO VALJA,A GREŠKE ISPRAVLJAJTE.NE UPIRITE PRST U OKO ONOM KO DOBRO ČINI.MOŽDA VI TO NE VIDITE.POSAO VAM JE I DA VIDITE DOBRO,I DA GA ČINITE.PRAZNE PRIČE UBIJAJU SVAKU PRILIKU ZA NAPRETKOM.MOTIVIŠITE LJUDE DA RADE.NE DONOSITE ZAKONE KOJI ĆE VAŽITI DOK VAMA ODGOVARA.ODJE JOŠ IMA NORMALNIH LJUDI.
45790

19. 07. 2018 - 14:51

Neka ste mu vi odgovorili!!!Mrčili se,ne znate kojem carstvu da se priklonite,a da svoje bogatstvo sačuvate??
Previd

19. 07. 2018 - 15:02

Nijesmo baš jedina država u kojoj se nije ratovalo. Naprotiv, Makedonija je na čelu sa Kirom Gligorovom gospodski ispratila, da ne kažem išćerala vojsku bivše SFRJ, koja je tada bila pod komandom Srbije i Crne Gore i koja je ratovala diljem bivše SFRJ. Za razliku od nas, Makedonci nijesu učestvovali ni u ratnim pohodima van svoje teritorije. Čudi me ovakav previd Vlade.
racko

19. 07. 2018 - 15:53

Sva velika carstva su vremenom nestala. Carstva cine ljudi, koji mogu biti veliki bogami i nikakvi. Neka se svako prepozna. Mi smo mali ali ponosni na sebe i svoju istoriju i to mnogo godina cak i vise nego od kada je Kolumbo a bice i neki prije njega otkrio AMERIKU. Tvrd je orah vocka cudnovata. Razmislite Vi Veliki. Da dodam jedan vic. Da bi se rijesili problemi sa Amerikom da mi njima, posto smo agresivni objavimo rat. Ako nas pobijede njihovi smo, ako mi njih pobijedimo nasi su, no koje smo ku..te srece mi cemo ih dobit.
Moderatoru

19. 07. 2018 - 16:09

Gospodine moderator, nastavljam svoje ogorcenje od juce. Savjetujem ti da usvojis neku konzistenciju moderiranja da bi izbjegao uticaj trenutnog raspolozenja. Jos nesto, pogledaj druge forume u regionu i svijetu. Vlastita zemlja ima prioritet. Dakle tvoje objavljivanje uvreda, prijetnji Crnoj Gori od raznih Sovereign-a u kojima mozda i ima krivicnog djela, a u isto vrijeme uskracivanje mojih komentara (1990-te clan LSCG) i do dana danasnjeg patriota boreci se ne samo kod nas nego i po svijetu za CG JESTE NESHVATLJIVO. Dalje, nije samo ni odnos prema drzavi u pitanju nego nivo komentara. Objavices sijaset polupismenih cirilicnih komentara ili neke jedva pismene, muske Feme iz kanade ali ne i onih koji reaguju na njih ! Iskreno prateci situaciju sa Trumpom, nista me vise ne moze iznenaditi u ovom j.... svijetu okrenutom naopako, pa ni tvoje moderiranje
Mišo

19. 07. 2018 - 21:48

Dragi moj LSCG. Želite li da vas posmatram kroz aktivnosti neumerenog antikomuniste bez trunke ukusa, Slavka Perovića ili kroz realan pogled na našu zajedničku prošlost Novaka Adžića (zajednička prošlost jer sam ja Srbin iz Srbije). Šta vam to znači 1990. član LSCG? Koliko se ja sećam, jedino čime iz tog perioda imate da se pohvalite je "Sa lovćena vila kliče". Sve ostalo ste, ruku pod ruku sa srpskim demokratama, a to znači desno da desnije ne može biti, skloni reviziji istorije i saveznušvu sa četnicima u tom poslu. Koji ste? Možda saveznik sa vojvodom Mandićem kao što je "partizanski unuk" Knežević, ili bukač i galamdžija Radulović. U savezu sa Amfilohijem, vi nešto zamerate "Analitici" i njenom moderatoru, jedinom ex-yu portalu na kome mogu da pišu jugosloveni, antifašisti. LSCG, aj'te molim vas! Baš bih voleo da vidim šta su vam cenzurisali. Nisu džabe, siguran sam.
LSCG nije tema

19. 07. 2018 - 23:14

Tema je neki pristrasni moderator koji dozvoljava fasistickim dzukcima da vrijedjaju sve zivo a onda moderator svemocni ne dozvolava replike! Ovo je fakt i ovaj gore nije sam u tom misljenju ja ti garantujem.
Mišo

19. 07. 2018 - 23:44

Aaaaaaa, tebe su četnici iznervirali pa si počeo da psuješ? E to ovde vrlo retko prođe, iako nije nemoguće ugrabiti trenutak! Pozdrav!
Zavisi ko je u smjeni!

19. 07. 2018 - 23:11

Kad je izvjesna osoba to radi, odmah se vidi jer prolaze anti crnogorski, fasistici komentari koji vrijedjaju ne samo drzavu Crnu Goru nego i nase majke, babe i prababe, sto ja ne oprastam. Da mi to recu u oci izgorio bi ih momentalno i rado u zatvor otisao, bez prigovora. Sovereign to kolo vodi ali ih ima jos dosta takvih. Ja nece psovati ili vrijedjati njihove majke i babe, jer su za nas koji drzimo do sebe i svoje casti to svetinje. A sto se tice cetnika i ostale bagre domacih izdajnika, njih cu goniti na sve nacine do zadnjeg daha, bez obzira na cijenu.
Nada

19. 07. 2018 - 22:04

Snishodljivo, kako autsajderi uvijek rade. Ovako se ne reaguje na uvredu koju je izrekao neko ko je predsjednik neke zemlje, makar to bio i Tramp.
Novi komentar