Glasalo 76 poslanika "za"

Sobranje jednoglasno podržalo ulazak Makedonije u NATO

Makedonski parlament jednoglasno je danas usvojio Deklaraciju za podršku pristupnom procesu za članstvo Makedonije u NATO, prenose agencije.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 13:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema navodima medija, za deklaraciju je glasalo 76 prisutnih poslanika vlasti i opozicije, a niko nije bio protiv, niti uzdržan.

Poslanik vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Hari Lokvenec rekao je da ulazak u NATO direktno donosi bezbjednost i stabilnost, i dodao da najveća korist članstva u alijansi nije vojna, već ekonomska. 

"Iskustva zemalja jugoistočne Evrope u vezi sa članstvom u NATO pokazuju da ono podstiče biznis i dovodi do povećanja stranih investicija", kazao je Lokvenec. 

Šef poslaničke grupe VMRO-DPMNE Dragan Danev rekao je da će ta najveća opoziciona partija podržati Deklaraciju i dati snažan doprinos putu Makedonije ka punopravnom članstvu u NATO. 

"Stvarno je dobitak da se bude član tog saveza, ali istovremeno i velika obaveza", naveo je Danev i dodao da je VMRO-DPMNE formirana 1991. godine na tri postulata - nezavisna Makedonija, ulazak u EU i ulazak u NATO.

Komentari: 0

Novi komentar