Makronov pomoćnik tukao demonstranta

Skandal trese Pariz

Pomoćnik francuskog predsjednika Emanuela Makrona zadužen za bezbjednost tukao je mladog učesnika prvomajskih protesta, pri čemu je nosio policijski šljem.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 14:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Skandal trese Pariz
Foto: Tanjug/AP

To se otkrilo tek nedavno, objavljivanjem video snimka, a zbog ovog incidenta je suspendovan na dvije nedjelje, rekao je danas Makronov portparol.

Opozicioni lideri i dio javnosti, međutim, kritikuju Makrona jer smatraju da je kazna za ovakvo ponašanje njegovog pomoćnika Aleksandra Benale preblaga, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak protesta na kojem se vidi kako Benala vuče jednu ženu, a potom tuče mladića na zemlji, prenosi AP. 

U odgovoru na kritike javnosti, portparol Jelisejske palate rekao je danas da je suspenzija bez plate i promjena nadležnosti Aleksandra Benale, "najteža" koja je ikada naložena u predsjedničkoj palati. 

"Pomoćnik Aleksandar Benala dobio je dozvolu da protestima prisustvuje samo kao posmatrač. On je, očito, djelovao izvan okvira svojih ovlašćenja. Odmah ga je pozvao šef predsjednikovog kabineta i suspendovao ga na 15 dana. To je kazna za neprihvatljivo ponašanje", saopštio je portparol Bruno Rože-Peti. 

Uz to, neimenovani pravosudni zvaničnik izjavio je da je pokrenuta preliminarna istraga zbog "nasilja koje je sproveo neko ko je zadužen za misiju u javnoj službi", između ostalog.

Komentari: 0

Novi komentar