Aktivnosti šefa diplomatije

Darmanović sa članovima Radne grupe za proširenje u Savjetu EU

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je danas na radnom sastanku sa članovima Radne grupe za proširenje u Savjetu Evropske unije (COELA) čiji je domaćin bila austrijska ambasadorka Ana Jankovic.  Sastanku je prisustvovao i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 16:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Darmanović je kazao da Crna Gora ostaje posvećena daljim reformama i u tom kontekstu naglasio da će u narednom periodu u fokusu biti intenzivan rad na ispunjavanju obaveza u poglavljima  23. i 24,  kao i otvaranju još dva i privremenom zatvaranju preostalih poglavlja.

 

U tom kontekstu, ministar je naglasio značaj rada COELA-e u i podrške koju članovi ove grupe pružaju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

 

Ambasadorka Jankovic je ponovila čvrstu posvećenost aktuelnog predsjedništva Zapadnom Balkanu, pri čemu je pohvalila postignute rezultate Crne Gore u evropskoj integraciji.

 

Tokom sastanka naglašen je značaj usklađenosti sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, kao i važna uloga Crne Gore i njen doprinos regionalnoj stabilnosti.

Komentari: 0

Novi komentar