SAD s ponosom smatraju Crnu Goru saveznikom

Sjedinjene Američke Države (SAD) s ponosom smatraju Crnu Goru svojim saveznikom, saopšteno je iz američke Ambasade u Podgorici.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 18:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednika SAD Donalda Trampa je u intervjuu američkoj televiziji Foks njuz, na pitanje novinara zašto bi njegov sin išao u Crnu Goru da je brani od napada, odgovorio da je "i sam postavio to pitanje", uz ocjenu da je to „mala država sa veoma snažnim, ali agresivnim ljudima“.

Iz Ambasade su na upit agencije MINA povodom izjave američkog predsjednika kazali da SAD s ponosom smatraju Crnu Goru saveznikom.

Oni su rekli da Crna Gora nastavlja da igra aktivnu ulogu kroz svoj doprinos misiji Alijanse u Avganistanu i da SAD pozdravljaju nedavnu najavu Crne Gore da podrži NATO u Iraku i Letoniji.

“Bitno je da članice NATO-a ispunjavaju svoje obaveze prema Alijansi i drago nam je što je Crna Gora na putu da to uradi”, naveli su iz američke Ambasade.

Kako su dodali, na prošlonedjeljnom samitu NATO-a u Briselu, Tramp je ponovio čvrstu američku posvećenost kolektivnoj odbrani Alijanse.

Iz Ambasade su istakli da Deklaracija sa samita jasno navodi da će "svaki napad na jednog saveznika biti smatran napadom na sve nas, kao što je to navedeno u Članu 5 Vašingtonskog ugovora".

Komentari: 3

Snila baba

19. 07. 2018 - 22:53

Ismijavanje i ispiranje mozga pučanstvu Crne Gore.
Pobegulja Velje Srbska

19. 07. 2018 - 23:15

Jel ti jos ziv onaj krajiski traktor?
Тото

20. 07. 2018 - 00:20

Dto ne pokusate, nego pod pseudonimima to govorite? Hajde pokusajte.
Novi komentar