Tajm: Preklopljena lica Trampa i Putina

Američki časopis Tajm (Time) objavio je na naslovnici foto ilustraciju na kojoj su preklopljeni likovi predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, u namjeri da predstavi aktuelni trenutak u spoljnoj politici te zemlje.
Objavljeno: 19. 07. 2018 - 19:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trampova kosa, usne i obrve spojene su na naslovnoj strani Tajma s Putinovim nosem i očima, prenosi Si-En-En (CNN).

Foto ilustracija vizuelne umjetnice Nensi Barson treba da "predstavi aktuelni momenat u spoljnoj politici SAD, poslije susreta Trampa i Putina u Helsinkiju", naveo je Tajm u saopštenju.

Barson je pionirka u ovoj vrsti umjetnosti, a rad je započela prije 30 godina s naučnicima Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

"Spajanje lica je drugačiji način da ljudi uoče ono što prije nijesu mogli", rekla je Barson.

Tajm je objavio i animaciju na Tviteru, na kojoj se Trampovo lice mijenja u Putinovo.

Trampa su oštro kritikovali i opozicione demokrate i njegovi republikanci zbog nastupa na sastanku sa Putinom, kada je kritikovao američke obavještajne službe u vezi s miješanjem Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

Ovo je drugi mjesec zaredom da je Tajm stavio Trampa na naslovnicu. Prošlog mjeseca, kada je u žiži američke javnosti bila Trampova odluka o razdvajanju migrantskih porodica na granici s Meksikom, časopis je na naslovnici objavio foto ilustraciju na kojoj predsjednik SAD gleda naniže ka djetetu koje plače.

Komentari: 0

Novi komentar