"To bi moglo da dovede do tragedije na Balkanu"

Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmjeni teritorija sa Beogradom ili podjeli Kosova i poručuje da za njega "podjela znači rat", javljaju kosovski mediji.
Objavljeno: 20. 07. 2018 - 11:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako prenosi prištinski portal Kosovapreš, Haradinaj je to rekao reagujući na izavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi za KTV nije isključio mogućnost podjele Kosova.

"Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklijevanja i da je opasno da se sada govori o razdvajanju", rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Kosovapreš.

Prema njegovim riječima, "svako ko pominje podjelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu".

"Nije dobro pominjati podjelu. Svako ko pominje podjelu, iz bilo kog razloga, griješi jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu ", naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podjele ili razmjene teritorija.

"Nema razmjene, nema podjele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima", rekao je, između ostalog, Haradinaj, prenosi prištinski portal.

Američki ambasador je na pitanje da li je podjela Kosova opcija, diplomatski rekao da ne želi da govori o elementima koji bi se mogli naći u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Komentari: 2

R

20. 07. 2018 - 15:33

Zna li Haradinaj da mu nije bolo Amerikanaca nebi gledao nezavisno Kosovo. Prema tome ima da ćuti. Bića kako Amerika kaže.
T

21. 07. 2018 - 07:04

A kod vas će biti kako Rusija kaže.
Novi komentar