Ministar saobraćaja

NURKOVIĆ: Rok za autoput možda bude probijen

Ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković, saopštio je da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare, od Bioča do Mateševa, ne budu završeni za planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019. godine.
Objavljeno: 20. 07. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nurković je to saopštio u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, navodeći pri tom da kašnjenja u realizaciji infrastrukturnih projekata nijesu nešto što bi trebalo da bilo koga zabrnjava.

"Iako od strane top menadžmenta CRBC-a kontinuiramo dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje resurse, na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugovorenog roka, što je gotovo uobičajena pojava kod brojnih infrastrukturnih projekata i to nije nešto što treba da zabrinjava bilo koga", rekao je Nurković.

On je rekao da se projekat realizuje na način koji garantuje kvalitet.

Ministar je pojasnio i da je u toku 2017. godine izvođaču radovu isplaćeno 176,3 miliona eura za obim stvarno izvedenih radova, dok je u ovoj godini isplaćeno 73,6 miliona eura.

"Do 1. jula ove godine izvođač radova izveo je radove u vrijednosti oko 56 miliona eura, za koje još po ugovorenoj proceduri nije kompletirao zahtjev za isplatu", kazao je Nurković.

Komentari: 3

cetinje10

20. 07. 2018 - 14:55

Nista strasno ministre,,,ionako za to njihovo kasnjenje,cemo inace mi njima ,da platimo PENALE...TAKO TO BIVA,,KAD NEUKI UGOVOR,SPREMA,,,
?

20. 07. 2018 - 17:44

Kako je to moguce?
Dan D

20. 07. 2018 - 16:54

Od kada ste vi usli u KOALICIJU sve nam cvjeta ,, Vidim i kod nas u Rozaje probijaju tunel i sve im ide po planu ,, Najbolji nacin da sprecimo ISELJAVANJE IZ ROZAJA DA SVE GRADANE ZATVORITE U TUNEL ,, NARAVNO KAD BUDE ZAVRSEN .
Novi komentar