Oproštajna posjeta Uehare

Marković: Crnu Goru i SAD vezuje trajno prijateljstvo i partnerstvo

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Margaret En Ueharu i tom prilikom ocijenio da je za vrijeme mandata Ambasadorke Crna Gora ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – što je zajednički uspjeh dviju država kojem je značajno doprinijela i ambasadorka Uehara.
Objavljeno: 20. 07. 2018 - 16:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic: Crnu Goru i SAD vezuje trajno prijateljstvo i partnerstvo
Foto: gov.me

„SAD su uvijek bile uz Crnu Goru. Radili smo zajedno kao prijatelji i saveznici. Bili smo posvećeni prevladavanju izazova – i zato smo uspjeli. Vaša uloga u potvrđivanju našeg partnerstva značajna je i mi je nećemo zaboraviti“ – rekao je predsjednik Vlade ambasadorki SAD.

Premijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo posvećenošću Sjedinjenih Američkih Država našem regionu kao i kvalitetnim bilateralnim odnosima ocijenivši da su oni posebno osnaženi prošlogodišnjom zvaničnom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori i porukama koje je on iz naše zemlje poslao.

2007markovicuehara2

„Time je potvrđena trajnost našeg prijateljstva“ – konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković dodajući da je prisustvo SAD na Balkanu garancija čvrstog i neupitnog evropskog i evroatlantskog kursa regiona.

Ambasadorka Uehara izrazila je zadovoljstvo službovanjem u Crnoj Gori i napretkom naše zemlje kojem je svjedočila.

Komentari: 0

Novi komentar