Inauguracija hotela sa pet zvjezdica

Iberostar Grand Perast: Novi dragulj Boke i Crne Gore

Renomirana španska hotelska grupacija Iberostar Hotels & Resorts, u četvrtak, 19. jula 2018. godine, u drevnom Perastu, u Bokokotorskom zalivu, svečanom ceremonijom proslavila je inauguraciju hotela sa pet zvjezdica pod imenom Iberostar Grand Perast.
Objavljeno: 20. 07. 2018 - 20:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cijeneći vrijednost tradicije samog objekta, kao i značaj grada Perasta u istoriji Boke i Crne Gore, Iberostar Grupa odlučila je da ovaj hotel bude dio novo kreiranog segmenta jedinstvenih istorijskih hotela Iberostar Heritage.

iberostar4Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je, u svom obraćanju, između ostalog istakao, da novi hotel u nekadašnjoj palati Smekja, u Perastu, nije samo investicija, već primjer kako se naslijeđeno bogatstvo pretvara u opšte dobro i doprinos zajedničkom interesu. “Palata Smekja danas je jedan od prvih uspješnih objekata kulturnog turizma u Crnoj Gori, koji legitimiše zemlju jedinstvene kulture i turističkog potencijala. Zbog toga, pozdravljam investitora koji je imao viziju društvene odgovornosti, i jednako koliko i država, osjećao potrebu da zaštiti kulturno dobro, pretvarajući ga u jedan od najmarkantnijih objekata Crne Gore”, istakao je Marković. Premijer je dodao da je zadovoljstvo svjedočiti uspjesima Iberostar Grupe, nakon što je u maju ove godine otvoren adaptirani hotel Iberostar Herceg Novi, i čestitao na realizaciji projekta Iberostar Grand Perast, koji je obogatio crnogorsku obalu.

Miguel Fluxà Rosselló, predsjednik Iberostar Grupe, prilikom svog obraćanja istakao je da je inauguracija hotela Iberostar Grand Perast najbolja potvrda koliko Vlada Crne Gore i njena ministarstva razumiju turizam. G. Fluxà se naročito zahvalio onima koji su radili na ovom velikom projektu svakoga dana i time učinili kompaniju Iberostar većom i boljom. “Ne možete napraviti ovakav dragulj od hotela, a da ne ponudite najbolju uslugu. Tu dolazi na red Iberostar. Mi u Iberostaru smo u potpunosti posvećeni ovom projektu, posvećeni smo da pružimo najbolju uslugu i vjerujem da ćemo to i učiniti u budućnosti”, rekao je  Fluxà. On je odao priznanje investitoru g. Branku Ćupiću i njegovom timu, te dodao da izgradnja ovakvog hotela, kakav je Iberostar Grand Perast, nije samo veliki finansijski poduhvat, već mnogo više od toga. To je mnogo uloženih napora, sati i dana, a sve sa ciljem stvaranja zajedničkog uspjeha i zadovoljnog gosta.

Posebnost hotela leži u činjenici je lociran u čuvenoj palati Smekja. Prvo pominjanje dinastije Smekja bilo je još u XVI vijeku. Radovi na ovoj porodičnoj palati počeli su još daleke 1764. godine. Korišćen je kamen sa Korčule, a grb porodice i sada krasi ulaz u hotel. Danas, nakon kompletnog renoviranja, pod imenom Iberostar Grand Perast inauguriše se novi hotel sa  65 soba, različitih nivoa, koji predstavlja idealan spoj avangardnog stila i izvorne arhitekture.

Grupa Iberostar uspješno posluje u Crnoj Gori od 2005. godine kada je preuzela Iberostar Bellevue u Budvi. 2018-a godina je nova prekretnica u poslovanju grupacije u Crnoj Gori, s obzirom da je Iberostar u maju ove godine već otvorio renovirani hotel Iberostar Herceg Novi i sada, sa ova tri hotela, postojeći portfolio u Crnoj Gori, u tri hotelska objekta, čini ukupno 848 soba. 

Komentari: 5

Renoviranje

20. 07. 2018 - 21:27

Kakvo "crno" renoviranje palate Smekja. Pa zar nije Crnogorska javnost u više navrata informisana da se radilo o degradiranju - povećanju spratnosti i ukupnih gabarita kako bi se dobilo više soba i ležaja. Lova i samo lova. Da se razumijemo. Daleko je bolje što je ova palata dobila namjenu u elitnom turizmu, nego što je bio "Jadran". Ali, zarad većeg profita nije se smjela nadgrađivati i proširivati, tj. zarad veće zarade umanjivati njena kulturna vrijednost.
Ne lupaj

20. 07. 2018 - 22:08

....obraza ti. Ne no treba da ostanemo u 15 vijeku, da nista ne pretvaramo u elitni turizam, treba pustit da se Palata Smekja urusi, nista ne preduzimat jer je to BOZE MOJ KULTURNO DOBRO. Precerali ste vise i Bogu i narodu sa vasim kulturnim dobrima. Hotel no sto, tako treba. Bravo za vladu, bravi za ibero star!
@Ne baljezgaj

20. 07. 2018 - 23:52

......pljo....če. Prođi malo kroz literaturu, internet i viđećeš da se elitni turizam ne realizuje u palatama kod kojih se mijenjaju gabariti, niti spratnost, da bi se povećao broj soba. Po tvojoj logici, na Svetom Stefanu treba podići višespratinice na postojećim apartmanima. Nije ti daleko San Remo u kojemu ima više od sto hotela, sa 5,10, 15 soba. Osim toga, elitisto, pitaj što se dešava u civilizovanim evropskim zemljama sa onima koji pokušaju da degradiraju kulturno dobro. Bilo da je u pitanju investitor ili, kao u slučaju Smekja, Uprava za zaštitu kulturnih dobara. I na kraju, pitanje - zašto Regionalni zavod nije dao saglasnost na ovakav projekat, punih deset godina, nego je to dala Anastazijina Uprava?
Lolo

20. 07. 2018 - 23:20

Izgleda super ali pobogu moźete li poslat nivinara ili zamolit nekoga da napravi 5-6 slika
@Lolo

21. 07. 2018 - 00:07

Ne Lolo, jer bi se viđelo da su nabudžili palatu Smekja, tj. da su promijenjeni njeni gabariti. Zato je data ovako štura foto dokumentacija uz vijest o otvaranju. Nešto slično kao hotel Astorija u Starom gradu Budva.
Novi komentar