Jakša Šćekić

Tramp odradio vrhunski marketing Crnoj Gori

Izjava predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da je moguć treći svjetski rat ako se Crnogorci razgoropade, postala je hit u svjetskim medijima i na društvenim mrežama. Poznati novinar Jakša Šćekić, koji je radio i za Rojters i britanski Sky news, kaže da je Trampovu izjavu doživio kao još jedan njegov “gaf” kojih je bilo dosta posljednjih nedjelja, ali da je Crnoj Gori napravio izvanredan marketing iako mu to sigurno nije bila namjera.
Objavljeno: 21. 07. 2018 - 09:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Činjenica je da je američki predsjednik je pomenuo Crnu Goru, a mogao je isto tako da uzme i neku od baltičkih zemalja. Njemu je neko rekao da su Crnogorci ponosni i ratoborni ljudi, koji su uvijek ratovali za slobodu, koji su po tome prepoznatljivi i to je iskoristio da napravi iz njegove prespektive, dobar štos za koji su se svi uhvatili, od političara do medija. Kad biste ga danas pitali nešto o Crnoj Gori vjerovatno ne bi znao ništa da kaže, a možda ni da ponovi ono što j e već rekao. Međutim, vašoj zemlji je to odlična reklama i to treba tako i posmatrati”, rekao je za Vikend novine Šćekić.

Prema njegovim riječoma ovo je za medije izvanredna ljetnja priča, tako da je Crna Gora preko noći postala hit u svijetu, i to zahvaljujući predsjedniku SAD.

“Pola zemljine kugle sigurno nije ni znalo da je Crna Gora članica NATO-a, sada svi znaju. Trampova rečenica će imati više efekta, nego deset reklama o turističkoj ponudi Crne Gore na CNN-u. Ovakvu reklamu teško da ste mogli platiti, zato i kažem da je odradio vrhunski marketing i da mu možda treba reći i hvala. A kakve će posljedice neke njegove izjave imati po njega samog, pokazaće vrijeme. Treba, međutim, uzeti u obzir da je Tramp na čelu najmoćnije države na svijetu i da ima taj luksuz da može da priča šta god hoće bez straha od nekih posljedica”, ocijenio je on.

Komentari: 15

danilo s.

21. 07. 2018 - 10:35

Slažem se sa misljenjem g. Šćekića. CG je dobila fantastičan publicitet. Mada možda teba biti zahvlana i Putinu?
DANKA Š.

21. 07. 2018 - 11:41

Svi poslanici Demokratskog fronta potvrdili su i pismeno da imaju ista saznanja kao i gospodin D. Tramp.
Rukfaš

21. 07. 2018 - 10:38

Mogli bi zvati Trampa i Putina u Crnu Goru na svečani početak trećeg svjetskog rata. Prvu kremenjaču ispaljuje Pipun a Putin aplaudira. Milo i Dule mu ne daju a Tramp ufatio oba za sako i ne dozvoljava im da spriječe Pipuna.
Huizju

21. 07. 2018 - 11:33

Jaksa optimista hahaha
Huizju

21. 07. 2018 - 11:33

Jaksa optimista hahaha
Mica Lakodajka-Trofrtaljka

21. 07. 2018 - 19:54

Kako ide ono kod vas: Mrzi ceo svet do podne a od podne ceo svet? Ili mozda jos prigodnije: Da komsiji crkne krava? Bas te pravi hriscani, vi svetosavci!
Huizju

21. 07. 2018 - 11:36

Jedino su Jaksa,Danilo.S i Rukfas zadovoljni i pronasli skrivenu prednost u ovoj katastrofi. Lijepo je kad je covjjek optimista
400 god

21. 07. 2018 - 13:54

Ovu definiciju kojju je TRAMP izgovorijo za CRNOGORSKU NACIJU ,on je samo cutirao OSMANSKO CARSTVO I NJENE SULTANE, VLADAVINOM OSMANSKE IMPERIJE na 3 kontinenta ni jedan narod nije tako POZITIVNO OPISAN kao CRNOGORSKI ,
NIČE

21. 07. 2018 - 14:31

DANILO -ti kao ona Zećanka kad joj je lopsala krava -a ona se hvali po komšiluku da joj se kobila oždrijebila.Nemoj na s moralne patuljke u zarobljenoj državi hvaliti druže Trampe.
danilo s.

21. 07. 2018 - 19:33

Niče - Napisao sam da je CG dobila franatastičan publicitet. Nijesam ulazio u tačnost, političke implikacije, ili kvalitet Trump-ovih izjava. Uostalom, ta izjava je predmet humoristiičkih i satiričnih komentara u svjetskim medijima. Ko je, uostalom, ozbilno shvatio ovu izjavu? Medjutim, vi - i drugi kritičari - ne shvatate da je sada "Montenegro" postalo svjetski prepoznatljivo ime ("brand name"). "Svako zlo za neko dobro". Vjerujete mi, efekti ovog nenaručenog - i besplatnog - "marketinga" su od neprocjenjive vrijednosti. Posebno za turizam CG. P. S. Na američkom turistočkom tržištu Jugoslavija je postala prepoznatljivo ime tek poslije Olimpijade u Sarajevu i -zamislite - Medjugorja.
Tesla

21. 07. 2018 - 19:54

Rekose da se Srbija oslobodila - hajmo polako put nje.
Apel

21. 07. 2018 - 20:04

Gospodo iz Analitike, na stranu ko je za koju politicku stranku, ali apeluejmo na vas da podignete nivo komentarisanja. Za ime Boga ne mozete objavljivati svaku gadost nepismenih i nevaspitanih protuva iz Crne Gore kao sto je ova. Zasto vriejdjate ne samo Danila nego i ostale citaoce ?
Tramp o Crnoj Gori - uzrok

21. 07. 2018 - 19:19

Gospodo, potrebno je pratiti informacije iz svijeta o Trampu. Sto se ove epizode sa Crnom Gorom tice, stvari su jasne. Niko u Americi tacno ne zna sta je on diskutovao sa Putinom. Ovaj aspekt je predmet analiza u Americi. Tramp je insistirao na sastanku u 4 oka sa Putinom da ne bi imao svjedoka. Jedna od tema je zasigurno bio NATO. Tramp to nije priznao. U tom razgovoru Putin je iznio i slucaj Crne Gore. Tramp podmicen i ucjenjen od Putina, kao i u ranijim slucajevima je nastojao da pomogne Putinu. Iz istog razloga je njegov animozitet prema cijloj EU i NATO. Ovo je u Americi poznato. Pogledajte medije ako citate engleski
Marketing lupetanjem

21. 07. 2018 - 20:02

Istina je - pogledajte sv. medije i drustvene mreze. Izjava o CG sluzi kao osnova za sprdnju sa Trampom, jos jedna izjava odvojena od realnosti. Negativne reakcije na izjavu dolaze iz Amerike i Evrope, ali i iz ostatka svijeta gdje je neko uopste pratio. Jasno je da nema smisla, ali je ocekivano prihvacena sa odusevjenjem u dijelu srpske populacije u CG koja mrzi svoju drzavu, vjerujem mozda i vise nego u samoj Rusiji.
Fahro

21. 07. 2018 - 23:32

Citam ove "ruskokolonase" kako krtikuju ili bolje da kazem pljuju po sebi te se cudu nemu nacuditi.Cijeli svijet na jednu stranu a oni na drugoj.Mora biti kontra, pa makar zainat. Kako god okrenu oni opet po svome. Dobra li je ona bila " Kome zakon leži u topuzu,tragovi mu smrde nečovještvom"
Novi komentar