Hamas: Dogovoren mir sa Izraelom

Izrael i ekstremistička grupa Hamas dogovorili su se da povrate mir u Pojas Gaze, saopštio je portparol Hamasa.
Objavljeno: 21. 07. 2018 - 09:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Uz napore Egipta i Ujedinjenih nacija postignut je dogovor da se vratimo u doba mira između Izraela i palestinskih frakcija", rekao je portparol, prenosi Rojters.

Nakon što je izraelski vojnik preminuo od rana zadobijenih nakon napada Palestinaca na granični prelaz Gaze i Izraela, izraelska vojska pokrenula je napade protiv meta ekstremističke grupe Hamas u Gazi.

Vojska je potvrdila da je vojnik preminuo nakon što su "terorističke grupe" otvorile paljbu i on je prva žrtva u višemjesečnom sukobu Izraela i Gaze na granici, prenosi AP.

Izrael je u petak izvršio vazdušne napade i poslao tenkove na položaje ekstremista u Gazi, a u napadima su ubijena četiri Palestinca, nakon što su oni otvorili paljbu na izraelske vojnike nedaleko od granice Gaze i Izraela.

Izraelska vojska saopštila je da je osam položaja ekstremističke grupe Hamas napadnuto, a da su avioni napali vojne mete širom Pojasa Gaze, prenosi AP.

"Hamas je odlučio da ugrozi bezbjednosnu situaciju i snosiće posljedice za svoja djela", poručeno je iz izraelske vojske.

Ministarstvo zdravlja Gaze potvrdilo je da su četvorica Palestinaca poginula u izraelskim napadima, dok je Hamas saopštio da su tri od četiri poginula Palestinca njihovi članovi.

Komentari: 0

Novi komentar