Index piše

Srebro Hrvata dio izborne kampanje u BiH

Uspjeh Hrvatske na SP u Rusiji postao je dio predizborne kampanje u BiH za parlamentarne izbore u oktobru, piše Index.hr.
Objavljeno: 21. 07. 2018 - 20:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
Srebro Hrvata dio izborne kampanje u BiH
Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

Hrvatska je postala vicešampion svijeta u fudbalu, a u finalu je poražena od Francuske sa 4:2.

Poruka “Bravo Vatreni” pojavila se na velikom plakatu na ulazu u Mostar, a nju su postavili iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih fudbalera, među kojima je nekoliko porijeklom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili selektora Zlatka Dalića.

Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990, koja je povodom srebra na svome plakatu poručila "Mi smo prvaci".

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizovao lokalni HDZ BiH, a poruku podrške hrvatskim fudbalerima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatskih predstavnika u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske. reprezentacije.

Komentari: 1

stripovi & trikovi

21. 07. 2018 - 22:40

Rakitic,(Zepče-BiH ),Mandzukic(Kakanj-Rođeni Bošnjak-Mahir Mandzo),prateci trener Ivica Olic(Doboj),kada bi se jos proispitalo nasli bi jos troicu...Istočni Mostar je prisvoio Paula Poggbu kao Bosnjaka jer im je poslao pobjednicki selam.SVE I SVASTA SE VRTI OKO BOSNE.
Novi komentar