Smokovac - Mateševo

Zašto kasni izgradnja prve dionice autoputa i koliko će to koštati Crnu Goru?

Na autoputu se u posljednjih godinu dana, na pojedinim dionicama, radilo udarnički, ali se nije mogla nadoknaditi graditeljski loša 2016. godina i nedostatak dokumentacije za famoznu petlju Smokovac.
Objavljeno: 23. 07. 2018 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslovično konzervativni ministar saobraćaja Osman Nurković, trgao je iz višemjesečnog sna prisutne poslanike Skupštine, kada je u najvećem zakonodavnom domu kazao da je moguće probijanje roka za otvaranje prve dionice autoputa.

Ugovorom definisani rok sa kineskom CRBC je 19. maj naredne godine, a ministar, veoma iznenađenoj javnosti, nije saopštio koliko bi mjeseci moglo trajati prolongiranje roka. Samo je dodao da je "kašnjenje uobičajena stvar za ovako velike projekte". Ministar, međutim, nije kazao da je plaćanje penala od strane kineskog graditelja, koje niko ne pominje, takođe uobičajena stvar i za daleko manje projekte.

No, probijanje roka za otvaranje autoputa je iznenađenje samo za neobaviještene i mogao se naslutiti iz saopštenja Ministarstva pomorstva saobraćaja i to - mjesecima ranije.

Nurković u Kini tražio ubrzanje radova: Tako je u javnosti je ostala nezapažena junska posjeta ministra Nurkovića Pekingu gdje je on, "insistirao da centrala CRBC-a pruži veću podršku preduzeću koje izvodi radove na autoputu, kako sa povećanjem broja radnika i opreme, tako i logistikom u drugim segmentima, kako ne bi došlo do pomijeranja ugovorenih rokova".

Resorni ministar je od prvog čovjeka CRBC-a Lu Šana kategorički zahtijevao i da CRBC u "najkraćem roku" završi preostale obaveze oko izrade projektne dokumentacije za "priključni put i naplatnu rampu Smokovac, trajno napajanje strujom i vodosnadbijevanje, kako bi započeli razgovore oko rješavanja ovih pitanja".

markovicnurkovicPrvi čovjek CRBC-a Lu Šan je umirio ministra Nurkovića ističući da im je crnogorski autoput, vrijedan 944 miliona dolara, na vrhu prioriteta, "jer predstavlja referencu za evropsko tržište".

Svega mjesec dana ranije, sredinom maja, premijer Duško Marković sa ministrom Nurkovićem obišao gradilište i direktno tražio od Kineza ubrzanje radova ali ne na uštrb kvaliteta.

Razlog kašnjenja je graditeljski loša 2016. godina: Junska posjeta ministra Nurkovića Pekingu je bila korisna, ali ipak zakašnjela.

Stvarne razloge kašnjenja treba tražiti u graditeljski veoma lošoj 2016. godini, odnosno u početnom nesnalaženju kineskih graditelja. Koje, doduše, na vrijeme nijesu "pritisnuli" nadležni državni organi.

Kako je tada uredno izvijestila Analitika, krajem kritične 2016. godine, obim stvarno izvedenih radova na građevinskih 19 podsekcija prioritetne dionice autoputa Smokovac - Mateševo je iznosio svega 9,29 miliona eura (!)

Pri tom, ako se zna da je  kineskoj kompaniji CRBC i njenim podizvođačima, ukupno tada bilo isplaćeno 171,2 miliona eura, onda je jasno da je, uz projektovanje petlje "Smokovac",  bilo prijeko potrebno drastično ubrzanje radova na gradilištima.

Ubrzanje radova i vrijedni domaći i kineski neimari: Tako se i desilo. Zahvaljujući vrijednim domaćim i kineskim neimarima radovi su drastično ubrzani u posljednjih godinu i po.

bemaxvjeternikTako se već vide stubovi grandioznog 200 metara visokog i kilometar dugačkog mosta "Moračica", a probijeni su mnogi tuneli među kojima svakako treba izdvojiti probijanje najvećeg - tunela "Vjeternik" dugačkog više od tri kilometra. Tunel su zajedničkim snagama probili radnici BEMAX-a i CRBC-a. To nije promaklo i regionalnim medijima koji su oduševljeno konstatovali grandioznost i fascinantnost objekata na trasi autoputa.

Prema zvaničnim podacima, kineskoj CRBC-a je do kraja juna ukupno isplaćeno 406,7 miliona eura od čega 345,7 miliona eura iz kredita EXIM banke a preostalih 61 milion eura iz državnog budžeta.

Podsjetimo, ugovorena cijena za projektovanje i izgradnju autoputa  je 809,6 miliona eura (944 miliona dolara) za period izgradnje 2015 - 2019, od čega je 85% obezbijeđeno iz preferencijalnih kreditnih sredstava kineske EXIM banke, dok se preostalih 15%, kao i prateći troškovi realizacije projekta obezbjeđuju iz budžeta Crne Gore. Kredit zaključen je na period od 20 godina, uz kamatnu stopu od 2,0% i grejs periodom od šest godina.

Dakle, Kinezima je isplaćeno svega polovina novca od ukupnih opredijeljenih sredstava, pa bi teoretski otvaranje autoputa moglo kasniti od nekoliko mjeseci pa do godinu dana.

nurkovic1Ko plaća ceh prolongiranju roka: Prolongiranje roka ali i "zaboravljena" petlja Smokovac će se svakako odraziti i na cijenu koštanja autoputa. Nezvanične procjene govore da petlja Smokovac neće koštati ispod 30 miliona eura, dok je Vlada na samom početku definisala da zbog valutnih i ostalih rizika prva donica autoputa  bi mogla biti skuplja do 10 odsto, odnosno do 81 milion eura.

Ne treba zaboraviti da je prva dionica autoputa, dugačka 41 kilometar, tehnički najzahtjevnija u Evropi budući da polovinu dužine dionice sačinjavaju tuneli, vijadukti i mostovi.

Ono što bi Vlada u narednom periodu morala da uradi je da dodatno ubrza Kineze kako bi eventualno prolongiranje roka za otvaranje autoputa bilo što kraće.

CRBC se već prijavio da na bazi privatno javnog partnerstva (čitaj bez opterećenja državnog budžeta) gradi ostale dionice autoputa. Uspješan završetak prioritetne dionice bi bila veoma jaka preporuka da Kinezi grade i ostatak autoputa na bazi koncesija.

Uprkos odličnoj naplati prihoda, Crna Gora više nema fiskalni kapacitet da se dodatno zadužuje za ostale dionice autoputa, niti može dodatno povećavati ionako velike poreze i akcize koji su polako počeli da ugrožavaju životni standard stanovništva.

 

 

 

Komentari: 10

Route 66

23. 07. 2018 - 06:04

Klasična ,,politička igra,, Śta se sve treba ostvariti kroz ovu recenicu , ZAŠTO KASNI ZAVRSETAK PR E DIJONICE,,
Maxim

23. 07. 2018 - 07:14

Važno je da se završi prije izbora 2020.g. Dodatno, važnije od svega je da se počne sa ostalim dionicama, opet prije izbora 2020. I naravno da Vučko krene odozgo... sa sjevera pa da imamo frekfentan i isplativ put.
Sovereign

23. 07. 2018 - 15:58

До 2020 бићете банкрот а Вучко има важнијих коридора по Србији. Овај ће на дуги рок запету у Чачку...Небитни сте.
Братство

23. 07. 2018 - 08:09

Нема те цене коју треба платити да се што чвшће повежу Србија и Црна Гора.
ZOi/DK

23. 07. 2018 - 09:39

Pa kad krenu "braća" sa stojadinima. Hahahahaha
Nick

23. 07. 2018 - 10:06

Tako je sve kod nas...prvo se dugo ceka sa pocetkom gradnje a to vrijeme se ne iskoristi za izradu projekta...i u sve se i krene bez detaljnog projekta...nevjerovatna je lezernost na svim nivoima u administraciji...tek kad se dodje do sigurnog kasnjenja i probijanja rokova,e tek se tad krene sa pritiscima...pogledajte samo Podgoricu i zapocete bulevare...i tu ce se svuda probiti rokovi ...bulevar kod Atlasa kao Skadar na Bojani kasni pola godine i nikom nista...investitori na tan nacin ucjenjuju one koji im i daju poslove,tj. ucjenjuju drzavu i ci e daizgleda neozbiljna...na zalost
NEKA KOŠTA KOLIKO

23. 07. 2018 - 16:28

KOŠTA SAMO DA NAS OVA VLAST ODBRANI OD SDP-a I RANKA KAO NEKAD OD LSCG I SLAVKA.
Freemind

23. 07. 2018 - 23:08

Ti ako imas para placaj, ja necu. Znam cega sigurno nemas...pameti.
lolo

23. 07. 2018 - 20:54

Ne kasni valjda jos, nego je moguce da ce kasnit :)
Vidite, za onaj kiks.......

24. 07. 2018 - 20:15

.....sa onom famoznom petljom - koji će koštati nekih tridesetak miliona (ako se ne varam) direktno je odgovoran (ili kriv) ovaj Brajović .aktualni pretsjednik Skupštine. Dali je odgovarao? Ma, jok!!! Pojela maca. Dapače, nagrađen je političkom promocijom i položajem na kome jeste u državi! Ima brava koji će to platiti. Uvijek ih je i bilo - i biće ih!
Novi komentar