Politika

Stijepović na čelu SO Golubovci

Na današnjoj sjednici Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci za novog predsjednika Skupštine izabran je Ratko Stijepović.
Stijepović na čelu SO Golubovci
Portal AnalitikaIzvor

Iz DPS-a su se i osvrnuli na događaje koji su obilježili današnju sjednicu.

''Lako je ocijeniti istinitost svega onoga što u opoziciji kažu kroz višedecenijske obmane, prevare i izigrano povjerenje njihovih glasača, kako svaki put obećavaju, iako znaju svoje domete, da će baš na ovom izborima njihova politika pobijediti, pa tako unazad 25 godina, a baš tako su tačne i konstatacije o frakcijama unutar DPS-a i nadgornjavanju klanova. Pogotovo je to neozbiljno kada to dolazi iz redova opozicije koja nikad nije bila razjedinjenija i sa više frakcija''- poručuju iz DPS-a.

Dodaju da su navikli na ove postizborne pokušaje opozicije da, prikazujući kako je DPS u problemu, sakrije svoju slabost i gubitnički rezultat na izborima.

''Bolje da vode računa o onome što se dešava u njihovim dvorištima ili da podnesu račun građanima za predizbornu obmanu i loš izborni rezultat, nego da nagađaju oko kadrovskih rješenja unutar DPS-a. „Rat” se vodi oko toga ko će biti novi lider opozicije, i u sklopu tog rata viđena je do sada nezabilježena trgovina glasovima unutar opozicionog biračkog tijela, pa je tako na jednom biračkom mjestu na lokalnom nivou lista DF-a imala blizu 200 glasova, a na nivou Pogdorice nepunih 100. Birači će sami protumačiti kako su se pojedini lideri opozicije borili isključivo za svoj što bolji rejting na lokalnom nivou, zanemarujući pritom interese koalicije kojoj pripadaju. E, to je trgovina, i to su klanovi, a pobjeda DPS-a je čista, partija ujedinjena i čvrsta''- navode u saopštenju.

Podsjećaju i da je falilo svega par desetina glasova za apsolutnu vlast ponovo u Zeti, i, kako smatraju, taj rezultat najbolje potvrđuje koliko ljudi vjeruju aktuelnoj vlasti i koliko su zapravo zadovoljni učinjenim.

''Jer, i pored besomučno lažne kampanje koju su vodili medijski timovi opozicije i bez obzira na virtuelni svijet u kom su živjeli par mjeseci, mudri stanovnici Zete su im, što smo imali priliku da čujemo i na današnjoj sjednici, raspršili virtuelne snove i ponovo im pokazali gdje im je mjesto. Nema iznenađenja u dijelu naimenovanja Ratka Stijepovića za predsjednika Skupštine, nema nikakvog, ni najmanjeg uticaja na izbor kandidata za predsjednika Skupštine i predsjednika Opštine mimo odluka DPS-a Zete i zetskog opštinskog odbora, i kako je Ratko Stijepović, koji je ujedno i predsjednik DPS-a opštinskog odbora u Golubovcima, izuzetno kvalitetno kadrovsko rješenje na poziciji predsjednika Skupštine, tako vam garantujemo da nećemo iznevjeriti građane po pitanju imenovanja jednako kvalitetnog rješenja za predsjednika Opštine, a do tada ostavljamo i opoziciji i novinarima da neutemeljeno špekulišu o frakcijama, trgovini i klanovima u DPS-u, dok mi budemo i naredne 4 godine sa našim koalicionim partnerom vršili vlast u Zeti, čineći sve da nastavimo kontinuitet dobrog rada''- zaključili su iz Kluba odbornika DPS Golubovci.

Portal Analitika