Politika

Džudi Rajzing Rajnke nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je namjeru o imenovanju Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke) za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.
Džudi Rajzing Rajnke nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori
S.G.
S.G.Autor
Izvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz američke ambasade u Crnoj Gori, Rajnke je gradila karijeru kao član Trgovinske komore i u Ministarstvu trgovine, a služila je više od tri decenije kao strateg i zagovarala komercijalne interese Sjedinjenih Država širom svijeta, sa akcentom na Evropu i Jugoistočnu Aziju.

Od 2013. do 2017. Ranjke je bila zamjenica generalnog direktora Sjedinjenih Američkih Država  u Odsjeku za trgovinu stranih komercijalnih poslova / globalnih tržišta Departmana za trgovinu i pomoćnik pomoćnika sekretara i generalnog direktora skoro dvije godine. U toj ulozi upravljala je programima i resursima u ukupnom iznosu od preko 250 miliona dolara sa skoro 1.600 zaposlenih u Sjedinjenim Državama i više od sedamdeset pet zemalja u inostranstvu.

Ona je služila u šest američkih misija u inostranstvu, uključujući i vođenje poslova strane komercijalne službe u Indiji, na Filipinima i na Tajlandu.

Rajnke govori njemački, francuski, indonezijski Bahasa i tajlandski.

Portal Analitika