Na konkursu za izbor najljepše bašte

Bašta Danijele Bracović najljepša podgorička bašta

Bašta Danijele Bracović koja se nalazi u podgoričkom naselju Zabjelo, ponijela je titulu najljepše baste Podgorice 2018. godine.  
Objavljeno: 28. 07. 2018 - 12:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo je odlučio stručni žiri koji su činili predstavnici organizatora ovogodišnjeg, četvrtog po redu konkursa za izbor najljepše bašte Glavnog grada - Portala Volim Podgoricu, Turističke organizacije Podgorice i podgoričkog "Zelenila". 

basta-danijela2

Prvoplasirana bašta je osvojila i glavnu nagradu - porodični vikend u jednom od najljepših i najluksuznijih hotela u regionu - hotelu Splendid u Bečićima, koju je obezbijedila Montenegrostars grupa. 

Drugo mjesto pripalo je bašti Ljilje i Duška Banjevića, takodje na Zabjelu, dok je treće mjesto pripalo bašti Mace Popović iz Zagoriča.

Kako su pojasnili organizatori, prilikom odlučivanja su ocjenjivali usklađenost vrta, objekta i okoline, kompoziciju vrta, vrtno-arhitektonske objekte, njegovanost vrta ali i njegovu sveukupnu "energiju". 

basta-danijela3

Žiri je odlučio i da specijalnu doplomu "Najbolje domaćinstvo" uruči porodici Raković iz Zete, koja živi od poljoprivredne proizvodnje u svojih oko stotinu plastenika, kao i diplomu za ljubav prema cvijeću Mirsadi Pepić iz Tuzi. 

"Dvoje mladih ljudi, koji imaju četvoro djece, i žive od poljoprivrede zaslužuju svako priznanje i treba da budu primjer mnogima, a posvećenost kojom gospodja Mirsada brine o svojim cvjetnim aranžmanima poznata je svim stanovinicima Tuza, kažu organizatori. 

Naglašavaju da je ove godine, za razliku od prethodnih, bilo više prijavljenih bašti iz gradskoj jezgra Podgorice, nego iz prigradskih naselja. 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar