U Barseloni

"Ajkule" šeste na EP

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni.
Objavljeno: 28. 07. 2018 - 19:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ajkule" su u meču za 5. poziciju poražene od Grčke 8:6. Selektor Vladimir Gojković u ovom meču nije mogao da računa na Sašu Mišića zbog povrede prsta i ramena, kao ni na Aleksandra Radovića koji dva dana ima zdravstvene probleme. 

TOK MEČA:

Prvi gol pao je na tri minuta do kraja dionice, pogodio je Ivović, u sljedećem napadu sa igračem više izjednačili su Grci preko Kolomvosa. Preokret Grcima donio je Skubakis, i to je bio rezultat nakon prvih osam minuta igre.

Nakon odlične kontre koju je povukao Janović, odlično je Mlađan proigrao Ivovića koji postiže drugi gol za izjednačenje u trećem minutu druge četvrtine. Skubakis postiže gol za vođstvo od 3:2, a onda sjajan pogodak Đura Radovića za 3:3. Gunas je na drugoj strani, isplivao kontru i pogodio za novu prednost Grka, a na 5:3 povisio je Vlahopulos. Do poluvremena smanjio je Petković sa igračem više.

Gunas otvara treći period igre za 6:4, a na 47 sekundi do kraja ovog perioda igra Ivović sa peterca smanjuje na 6:5.

Na pet minuta do kraja meča Spaić je izjednačio na 6:6, a Vlahopulos je sa peterca bio precizan za 7:6, na tri ipo minuta do kraja. Kolomvos je na minut ipo do kraja pogodio za 8:6

CRNA GORA - GRČKA 6:8 (1:2, 3:3, 1:1, 0:2)

Sudije: Naumov (Rus), Korizna (Pol), Igrač više: Crna Gora 8 (3), Grčka 9 (5), Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 1 (1)

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan, Drašković, Petković 1, Đuro Radović 1, Aleksandar Radović, Janović, Đurđić, Ivović 3, Mišić, Čučković, Spaić 1, Šćepanović.

GRČKA: Flegas, Genidunaias, Skubakis 2, Nikolaidis, Fudulis, Kapocis, Dervisis, Argiropulos, Murikis, Kolomvos 2, Gunas 2, Vlahopulos 2, Zerdevas.

Komentari: 1

Crnogorac

29. 07. 2018 - 03:30

Браво ајкуле, биће боље кад стасају ови младићи. А без Мишића и Радовића, није могло боље. Честитке Србији.
Novi komentar