Legende

Kako su Kemo i Oliver održali koncert za pet ljudi

Kemal Monteno i Oliver Dragojević više nijesu s nama, ali će uvijek biti dio nas. Živjeće zauvijek kroz svoje pjesme u našim srcima.
Objavljeno: 29. 07. 2018 - 16:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kolike su legende bili Oliver i Kemo svjedoči i izjava Olivera Dragojevića iz 2016. godine. Prisjetio se Oliver koncerta iz Maribora kada je došlo svega pet ljudi.

"Kemal Monteno i ja smo bili u Mariboru i pet ljudi je sjedilo u prvom redu. Ja sam bio predpjevač i rek'o sam, slušaj Kemo ima 5 ljudi. Uzeli smo gitaru i sjeli pored njih i otpjevali im pjesme i vratili novac i svi zadovoljni. Jednostavno im nijesmo bili simpatični u to vrijeme. Ne znam, nijesu nas slušali", rekao je tada Oliver.

Kolika je veličina bio Oliver svjedoči i izjava o njegovom rodnom mjestu - Veloj Luci u kojoj je volio provoditi najviše vremena.

"Svašta mi govore - nemaš pojma o pjevanju, nemaš pojma o ribolovu, najgori si i najnormalnije stvari koje su, ako si javna osoba i ponese te onda ti zasmeta, a meni to ništa ne smeta, jer sam isti kao i oni", istaknuo je tada Oliver.

 

Komentari: 5

Astro

29. 07. 2018 - 22:59

RIP...s njima je dobrim dijelom umrla i ona POP kultura koja je nastala i bila dio ex SFRJ drzave, ali se odrzala nekako u zivotu dok su ove legende bile zive, i odolijevala raznim fasizmima, sovinizmima i nacionalizmima i bila iznad njih, bila civilizacijsko dostignuce SFRJ. Civilizovani dio populacije ce ukapirati o chemu pricam... Danas kad bacite pogled prema Beogradu, ili pogledate i vidite Tomsona kao pocasnog domacina doceka hrvatske reprezentacije jasno ce svakom biti sta je dominantna kultura i na kojem smo civilizacijskom nivou spali...
Deki

30. 07. 2018 - 08:32

Pričaš o pop kulturi ex države i u potpuno te shvatam jer sam rođen u toj državi i rastao sa tim fenomenom. Ali ne razumijem otkud ti pade na pamet Tompson i zašto ga pominješ? Kad danas "gledaš" prema Beogradu vidiš Zvezde Granda, Daru Bubamaru, Đanija, Karleušu, Cecu i ostale "umjetnike" Niđe nema tragova pop kulture bivše države. A kad pogledaš prema Zagrebu vidiš Ninu Badrić, Džibonija, Parni Valjak, Vannu, Josipu Lisac... Priznaćeš da se BG i ZG ne mogu upoređivati. Zato mi je pominjanje Tompsona presmiješno, kao da po svaku cijenu želiš da opravdaš BG. Pozdrav!
Deki

30. 07. 2018 - 11:07

Počeh da nabrajam hrvatske umjetnike, a evo da nastavim , da mi se ne naljute: Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Dino Dvornik, Zorica Kondža, Petar Grašo, Toni Cetinski...
Astro

30. 07. 2018 - 21:08

Deki da ti kazem zasto Tompson, zato sto nijedna od zvezdi granda javno nikad nije slala fasisticke i ksenofobicne poruke sa svojih koncerata, njih interesuju samo pare (Izuzetak je Ceca, ali ona nije srpski pandan Tompsonu)...Tompson kao takav nema svoj par u Srbiji. Po porukama koje salje on je najblizi Amfilohiju i Irineju...e sad zamisli da se sprema docek crnogorskoj reprezentaciji i reprezentativci pozovu Amfilohija kao pocasnog gosta/domacina...ja licno bih pljunuo na tu reprezentaciju...E to je Tompson...dobro isprati njegov lik i djelo...i probaj da ga uporedis sa nekim od pjevaca iz Srbije(Svjestan sam ja da oni nijesu cvecke...) Sve zvijezde granda napunice klubove po Hrvatskoj....a cisto sumnjam da ce Tompson u Srbiji...
Deki

31. 07. 2018 - 08:30

Nijesi, ili neželiš da odgovoriš na moje pitanje. Kakve veze ima Tompson sa POP kulturom ex ju prostora? A kad već upoređuješ Tompsona sa Cecom trebao bi da znaš čija je žena bila dodična pevaljka. Sjećaš se valjda da je njenoga muža Amfilohije ugostio u crnogorskoj svetinji, Cetinjskom Manastiru... Pročitaj još jednom ona imena POP kulture iz Hrvatske i uporedi njih sa Zvezdama Granda i Cecom. U Srbiji su dominantne Zvezde Granda i Farma. Nažalost i mi u CG smo preuzeli to smeće, pa ti pričaj o Tompsonu!
Novi komentar