Od Olivera Dragojevića oproštaju se porodica i prijatelji

Nije se mučio, na kraju je samo zaspao

Nakon što je legenda hrvatske i regionalne muzičke scene Oliver Dragojević jutros preminuo u splitskoj bolnici nakon teške borbe s rakom pluća, oglasila se i njegova porodica. Kako su kazali za hrvatske medije, Dragojević je samo zaspao i nije se probudio.
Objavljeno: 29. 07. 2018 - 16:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oliver je iza sebe ostavio suprugu Vesnu s kojom je bio 44 godine u braku, 42-godišnjeg sina Dina i 39-godišnje blizance, Damira i Davora.

Kako javlja 24sata.hr, Vesna nije imala snage razgovarati s medijima, a to je umjesto nje uradio Oliverov najstariji sin.

"Teško je. Probali smo sve. Profesor Vrdoljak koji je vodio Oliverovo liječenje je najbolji u Evropi, ali bolest je bila jača. Bio je sve lošije i na kraju je samo zaspao. Nije bio u bolovima niti u agoniji, a nije se ni mučio", kazao je Dino Dragojević za 24sata.hr.

Oliverov sin potvrdio je da će sahrana biti u Veloj Luci, jer to je oduvijek bila želja muzičke legende. Takođe će biti organizovan i ispraćaj u Splitu.

Podsjećamo, Oliver je preminuo jutros u pet sati, u 71. godini.

Od Olivera su se oprostili poznati umjetnici, oni koji su voljeli i cijenili njegov doprinos muzici na ovim prostorima - Džiboni, Nina Badrić, Severina, Sergej Ćetković, Kornelije Kovač i mnogi drugi...

 

Komentari: 2

+

29. 07. 2018 - 18:12

Pocivaj u miru "dite Dalmacije"
Deki

31. 07. 2018 - 11:42

koliki moron treba da budeš pa da udariš minus na gornju poruku?
Novi komentar