Politika

Mandić: Vrijeme je za kontraofanzivu

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) predalo je danas Apelacionom sudu žalbu, povodom odluke podgoričkog Višeg suda da funkcionera tog političkog saveza Milana Kneževića kazni sa dva mjeseca zatvora.
Mandić: Vrijeme je za kontraofanzivu
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore rekao da se svaki građanin, sudeći po načinu na koji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tretira zakonik o krivičnom postupku, može naći u zatvoru.

Uspjeću da se odbranim kako god oni odlučili. Nećemo da nas tretiraju kao gradonačelnicu Tivta. Branićemo Ustav, zakon i interese svih građana”, istakao je Knežević i poručio da DF ima “plan za svaku narednu akciju”.

Lider Nove Andrija Mandić, rekao je da je DF-u nanijeta velika šteta, te da taj politički savez to više neće da trpi.

Vrijeme je da pređemo u kontraofanzivu. U septembru smo planirali da obavimo razgovor s građanima i da krenemo u proteste”, naveo je Mandić.

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je, podsjetimo, prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio damu  za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Portal Analitika