Prva radionica sjutra u Podgorici

Počinje info kampanja za podršku kvaliteta mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede počinje info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti javnog poziva za podršku investicijama u poljoprivredna gazdinstva sa ciljem unapređenja kvaliteta sirovog mlijeka, a koji se realizuje kroz IPARD like 2.4 javni poziv.
Objavljeno: 31. 07. 2018 - 16:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prva promocija biće održana u Podgorici, u srijedu, 01. avgusta, u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 10:00h.

U cilju daljeg unapređenja kvaliteta sirovog mlijeka koje se proizvodi na crnogorskim farmama i bolje tržišne pozicije proizvođača mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je dodatni javni poziv za dodjelu sredstava bespovratne podrške za nabavku adekvatne opreme i higijenskih sredstava.

Javni poziv za unapređenje kvaliteta mlijeka koji je realizovan kroz Agrobudžet za 2018. godinu, u martu, zbog velikog interesovanja poljoprivrednih proizvođača, zatvoren je dvije sedmice nakon objavljivanja, zbog utroška sredstava opredijeljenih kroz ovaj poziv.

 Stoga je Ministarstvo odlučilo da neiskorišćena sredstva iz IPARD like 2 projekta namijenjena jačanju prerade opredijeli za ovu namjenu.

Poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati na ovaj poziv do 21. septembra 2018. godine.

 

Komentari: 0

Novi komentar