Sastanak u Beogradu s predstavnicima srpskih stranaka u CG

Sa Vučićem u nedjelju Knežević, Bulatović, Milačić, Vuksanović…

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će se u nedjelju sastati u Beogradu sa predstavnicima svih srpskih političkih partija iz Crne Gore.
Objavljeno: 02. 08. 2018 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sa Vucicem u nedjelju Knezevic, Bulatovic, Milacic, Vuksanovic…
Foto: Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC

- Srbija je uz svoj narod u Crnoj Gori. Pomoći ću im da opstanu i da se diče svojim srpskim rodom - rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

- Uradili smo Srpsku kuću u Crnoj Gori, Matica srpska u Crnoj Gori biće na srpskom budžetu, ima novca dovoljno, pomoći ćemo da Srbi opstanu, da se ne stide svog imena i prezimena i da se diče svojim srpskim rodom - rekao je Vučić.

Prema saznanjima Pobjede, od srpskog predsjednika pozive su dobili Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića, Prava Crna Gora Marka Milačića, Srpski nacionalni savjet Momčila Vuksanovića, predstavnici Matice srpske, kao i predstavnici Srpske kuće.

Po izvorima Pobjede koji su pozvani na sastanak u Beograd, sa Vučićem će se razgovarati o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, ali i o položaju I imovini Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će prisustvovati sastanku sa Vučićem.

- S obzirom na to da su odlukom Višeg suda predsjedniku DNP-a vraćene putne isprave i omogućeno da napušta teritoriju Crne Gore uz obavezno petnaestodnevno javljanje u Centru bezbjednosti, sastanku će u ime DNP-a prisustvovati Milan Knežević, kao i Predrag Bulatović i Vladisav Bojović - saopšteno je Pobjedi iz DNP-a.

Knežević će, prema saznanjima Pobjede, u Srbiju putovati sa ličnom kartom jer mu je istekao rok pasošu. Knežević je juče sa ličnom kartom boravio privatno u Skadru u Albaniji.

Iz Nove srpske demokratije za Pobjedu nijesu mogli precizirati ko će ići na sastanak sa Vučićem.

- Danas ćemo odrediti konačni sastav tima - rečeno je Pobjedi.

Prema saznanjima Pobjede, lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću istekao jerok za sve putne isprave, pa je malo vjerovatan njegov put u Srbiju.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 24

Tara

02. 08. 2018 - 07:33

Sramota sta drzava i sud dozvoljavaju..ovo se zove ismijavanje suveriniteta drzave CG. Vucic se direkno umijesao u unutrasnjost nase drzave-pozvaoje je ljude koji su optuzeni za rerorizam i Puc. Dje zivimo mi,kakvo je nase sudstvo,koje rade u interesu drugih drzava. Njih treba sve raspustiti!
Bokelj

02. 08. 2018 - 08:39

A znaci zato su izdajice sudske vratile pasose. Sad je sve jsano. Propala dabogda ovakva kvazi privatna drzava bolje da ne postoji
No pasaran !

02. 08. 2018 - 10:51

Vucicu, bez obzira koliko si se ohrabrio Trampovom izjavom da NATO nece braniti Crnu Goru i bez obzira na gas koji ti daju Rusi, neces uspjeti da destabulizujes Crnu Goru ! 70 % nas kojima je stalo do mira i napretka nase drzave necemo to dozviliti 30 % onih kojima to nije i sa kojima pokusavas da manipulises !
Uskok

02. 08. 2018 - 14:51

Vučić pozvao teroriste na dogovor. ??????*?*?
@

02. 08. 2018 - 13:31

OVO JE KAO NEKA ISPOMOC SRPSKOM NARODU JER OVIH DANA SE RESAVA PITANJE KOSOVA A ALBANCI TRAZE JOS I PRESEVSKU DOLINU I ONDA ZIZU JAVNOSTI TREBA PREBACITI NEGDJE VAN KOSOVA.VALJDA NIKO NE MISLI DA NEKO SMATRA MANDU PIPUNA I NARCISA ZA OZBILJNE FAKTORE.JEDNOKRATNA UPOTREBA.
Sajkaca

02. 08. 2018 - 14:32

Prema svecu i tropar.
@

02. 08. 2018 - 13:31

OVO JE KAO NEKA ISPOMOC SRPSKOM NARODU JER OVIH DANA SE RESAVA PITANJE KOSOVA A ALBANCI TRAZE JOS I PRESEVSKU DOLINU I ONDA ZIZU JAVNOSTI TREBA PREBACITI NEGDJE VAN KOSOVA.VALJDA NIKO NE MISLI DA NEKO SMATRA MANDU PIPUNA I NARCISA ZA OZBILJNE FAKTORE.JEDNOKRATNA UPOTREBA.
No pasaran !

02. 08. 2018 - 14:20

Ako Srbija optuzi i zapocne sudski proces nekad nekome za izdaju, formiranje teroristicke grupe uz saradnju sa stranim drzavama radi nasilne smjene vlasti , planiranje atentata na najvise drzavne predstavnike , pranje para, sirenje laznih vijesti, dezunformacija i vodjenje propagandnog rata... onda i crnogorski predsjednik treba da te optuzene pozove i priredi im ovaj "patriotski" prijem, kao Vucic ovima. Poruka je vise nego jasna i glasna ! Nastavite sa tim sto ste zapoceli i ja vas podrzavam u tome. A nasa drzava cuti i ne reaguje?!
Hahahaha

02. 08. 2018 - 08:24

Hahahaha marko milacic... Hahahahaha...ooo sto se ismijah jutros. Milacic 1%, knezevic 1% birackog tijela. Idu da placu i kukaju, da zovu u pomoc, da ih zastiti veliki brat, u sopstvenom rijalitiju.
pipun

02. 08. 2018 - 08:26

Sad se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore preko Vučića, SPC. Pitanje Srba u CG će biti podgrijavano sa svih strana. Samo da ne nastrada kakav srpski svat, pa da počnu da pucaju.
Sasa

02. 08. 2018 - 08:52

Rodis se u CG, zivis, ssjolujes se, radis, precinse sahranjunu tu, sve ti je tu, ali dzaba-mora se na poklonjenje u drugu drzavu.... bolesno. Cega se pametan stidi, budala se time hvali.
Sovereign

02. 08. 2018 - 09:33

Чуди ме, Сале, да имаш такав мањак демократског капацитета. Ти ово доживљаваш као државу, Срби имају другачији доживљај. Тако да поради на себи и својим капацитетима или их не пројектуј на друге.
Milisav

02. 08. 2018 - 14:25

Zar, neko smatra da svi Srbi iz Crne Gorežele da budu Beograđani. Kao Srbin poštujem Crnu Goru, jer smo je kroz istoriju stvarali, moja je matica Cetinje, a ne Beograd. Brat mi je Crnogorac, otac Srbin, majka neželi da se iskazuje. I šta je meni Srbija i Vučić, ništa, ama baš ništa. Sve je ovo naše, zajedničko, niti pričam ekavicu, Isus mi je bliži nego Sv. Sava. I šta...?
Beranac

02. 08. 2018 - 10:03

Te prigovore ne upućuješ Bošnjacima, albancima, Hrvatima???
Petrašin

02. 08. 2018 - 09:02

Zaboravio je malog Bečića. Prikriveni srpski promoter, kao mali vuk u jagnjećoj koži.
Rukfaš

02. 08. 2018 - 10:02

Ne samo Aljeksu. Zaboravio je i Meda i Ranju i Dritana i Purka legendu.
L Dabanović

02. 08. 2018 - 09:33

Pa koga vi Đukanoviću i vi Markovuću i vi Brajoviću prestavljate?Izgleda nikog osim oštaplerstvo i lične interese.Pa vi i dosadašnjim činjenjem postavili ste se i izazivali čojstvene ljude da im pudete meta.A ovim današnjim vašim ćutanjem ih i prisiljavate da odapnu strijele ili sebe učine ljigavcima.Bogomi ste zagazili duboko protiv crnogorskog naroda i svega što su stvarali u najteže vjekove i to kad su carevine Balkana ropstva dopadali kao i ovog današnjeg naroda otrcana srpstva i crkve otrcane duhovnosti Srbije.
@

02. 08. 2018 - 19:17

Ta trojica su biggest fing joke a ne drzavnici! Trojica mlitavaca sa njihovim iskalkulisanim izjavama o korekcijama, demantima i drugim idiotizmima koji ne znace ama bas nista, Stvarno su za gadjenje.
Gustav

02. 08. 2018 - 10:13

A što utuli SLOBODU kad ne fali para?
VUČIĆ ČE...

02. 08. 2018 - 10:25

...da ih na sastanak povede METROOM NA NACIONALNI STADION "Ostružnica"
danilo s.

02. 08. 2018 - 10:49

Vučić prima osobe kojima se sudi u CG za najveći zločin - veleizdaju? Kakvu nam to poruku salje g. Vučić? I do kada će vlada CG da gandijevski prima ovako nefer i grube udarce na nezavisnost CG? Vrijeme je da se obračunamo sa velejsrpskim lažima i miješanjem Srbije u unutrašnje poslove CG. Treba o ovome obavijstiti EU i NATO jer ovo sto g. Vučić najavljuje je ratni obračun sa CG. Izjava patrijarha Irineja i njegove apsurdne tvrdnje sada dobijaju sasvim drugu dimenziju. CG treba zatražiti od UN i EU da formiraju medjunarodnu komisiju da ispita navodno „kršenje prava srpskog naroda u CG“.
Zoran

02. 08. 2018 - 12:49

Vucic na sastanak nije jedino rista zvao .
Мирослав Ђукић

02. 08. 2018 - 15:18

Не дате ни зрно праха да падне на Вучића? То што сам рекао да их зове како би их присилио да олабаве притисак према режиму у Подгорици, то нећете да објавите?
Bullshit

02. 08. 2018 - 19:18

Dobro se zna za sto ih zove, Djukicu. Ne pricaj gluposti, ali izgleda da je to jace od tebe pa ti to moramo tolerisati.
Novi komentar