Zlatičanin o novom zakonu

Promjene koje će poboljšati crnogorski sport

Novi Zakon o sportu donio je promjene koje će poboljšati tu oblast u budućnosti i otvoriti nove vidike i mogućnosti generacija sportista koje dolaze, ocijenio je najtrofejniji crnogorski profesionalni bokser, Dejan Zlatičanin.
Objavljeno: 02. 08. 2018 - 15:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se zahvalio ministru sporta Nikoli Janoviću "koji je pokrenuo te promjene", navodeći da je ispunio obećanje dato na svečanom prijemu početkom prošle godine.

"Želim da pohvalim njegovu posvećenost i maksimalnu spremnost da prepozna i ocijeni prave rezultate u sportu. Čestitke Ministarstvu sporta na dosadašnjem radu, smatram da je velika podrška za sve sportiste i očigledno je da to oni znaju da cijene", kazao je Zlatičanin u izjavi dostavljenoj agenciji Mina.

Zlatičanin je 12. juna 2016. godine u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Kao profesionalac ostvario je 23 pobjede i dva poraza i uz Mata Parlova jedini sa prostora bivše SFR Jugoslavije uspio da osvoji titulu prvaka svijeta u najprestižnijoj WBC verziji.

"Kao što svi znate, bez obzira na moje pobjede i poraze, koji su sastavni dio sporta, bez imalo skromnosti postao sam šampion svijeta u najprestižnijoj i najcjenjenijoj WBC verziji i tako upisao svoje ime u istoriji crnogorskog sporta, a Crnu Goru uvrstio na mapu svijetskog boksa", kazao je Zlatičanin.

On se zahvalio svima koji su ga podrža na tom putu.

"Drago mi je što sam predstavljao svoj narod, sad slijedi odmor pa onda, nadam se, u nove pobjede", kazao je Zlatičanin.

Komentari: 0

Novi komentar