Saopšteno iz kabineta predsjednice

Kolinda odlikovala Gotovinu i Markača

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odlikovala je penzionisane hrvatske general-pukovnike, Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Objavljeno: 03. 08. 2018 - 13:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je na lični podsticaj 'Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom' penzionisanog general-pukovnika Anta Gotovinu i penzionisanog general-pukovnika Mladena Markača“, navodi se u saopštenju kabineta predsjednice.

Odlikovano je 14, unaprijeđeno 96 (24 oficirke i 72 oficira) i pohvaljeno osam pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

„Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom“ je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima treće mjesto po važnosti u redosljedu hrvatskih odlikovanja.

Komentari: 4

OZNA

05. 08. 2018 - 11:54

Hmm , Gotovina > danas se bavi ribolovom! Vjekoslav Maks Luburic u Spaniji ceka progon svojih posmrtnih ostataka, kao i Poglavnik...
Pravda

06. 08. 2018 - 05:17

Dopire glas iz Becickog Splendida,da tamo povremeno dolazi predsjednik udruge branitelja Dubrovnika. Tko ga poziva, i koja mu je misija? Zasto je Kitarovicevka "inkognito" bila na Njegusima? Zasto gradjani nisu o tome blagovremeno obavjesteni, nego dan poslije ??? Zasto niko ne postavi ova pitanja ranije?
OZNA

08. 08. 2018 - 10:55

Oce ona, ma na Njeguse krijuci dolazi, kao onomad Lorkovic i frankovci na Cetinje. Je li svratila i na Ljutu , kod tzv. "Trogiranina"?
OZNA

08. 08. 2018 - 10:55

Oce ona, ma na Njeguse krijuci dolazi, kao onomad Lorkovic i frankovci na Cetinje. Je li svratila i na Ljutu , kod tzv. "Trogiranina"?
Novi komentar