Plenković ocijenio

Srbiji poruke saradnje, ali istina mora da se zna

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Kninu da danas, 23 godine nakon vojno-policijske operacije "Oluja", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali da Hrvatska želi i istinu o velikosrpskoj agresiji.
Objavljeno: 04. 08. 2018 - 22:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, ali želimo i istinu. Za sve nas je nesumnjivo da je veliku agresiju izvršio Slobodan Milošević i velikosrpski režim na hrvatskoj teritoriji. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno, stoga šaljemo poruke istine, saradnje i mira", izjavio je hrvatski premijer u razgovoru za HRT.

Razgovor je inače vođen ispred kninske tvrđave gdje se večeras održava prijem za ratne komandante iz hrvatskog Domovinskog rata.

"Došli smo u Knin da odamo počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u istoriji Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istakavši ulogu hrvatskih generala Mladena Markača i Anta Gotovine koji su večeras odlikovani najvećim hrvatskim odlikovanjima, prenijela je Hina.

Komentari: 4

Ako

04. 08. 2018 - 23:44

se istina mora saznati onda ti od toga nema ništa kod srbijanaca.
Titov croat/ Podgora

11. 08. 2018 - 08:06

Nema istine u rvata takodjer, samo su im ameri podrprli kicmu pa blebetaju. Kolinda krijuci stize na Njeguse, tek kad je otisla objavljuju u stampi! Pred Ii sv.rat tako su na Cetinje stizali ustaski emisari Kvaternik, Lorkovic i dr. Trpa se ovo pod tepih .
Mato

05. 08. 2018 - 00:37

Mora da se zna istina da je izvršeno najveće etničko čišćenje posle drugog svetskog rata na četvrtini teritorije države. Ubijeno 2500 civila, mahom starijih ljudi, popaljena gotovo sva sela. Ta istina će morati isplivati kao i one o Jasenovcu, Jadovnu i ostalim stratištima gdje je ubijeno 75.000 djece sa prosjekom od 6,5 godina starosti.
Istina

06. 08. 2018 - 05:34

Ko kaze i laze. Diplomatija= Matija koji svira diple!
Novi komentar