"Veličanje progona čin koji zaslužuje osudu"

Demokrate: Zločin i žrtva ne znaju za vjeru ili naciju

Veličanje zločina, ubijanja, proganjanja, u ime zvanične multietničke i multikonfesionalne Crne Gore je nedopustiv čin koji zaslužuje osudu, saopšteno je večeras iz Demokratske Crne Gore.
Objavljeno: 05. 08. 2018 - 22:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Zločin ne zna za vjeru ili naciju, žrtva ne zna za vjeru ili naciju. Neko je zločinac zato što je zločinac, neko je žrtva zato što je žrtva, a ne zato što se zove Marko, Safet ili Toni. Ko god podržava i promoviše Oluju, Srebrenicu, Štrpce, Bukovicu ili Murino zaslužuje prezir i osudu, i u Demokratama nikada neće imati partnera. Mi svim svojim bićem želimo da se nikada više ne ponove pomenuta tragična i mračna poglavlja iz naše zajedničke istorije. Mir, stabilnost i ekonomski prosperitet su vrijednosti koje spajaju ljude svih vjera i nacija koji žele dobro svojoj djeci i budućnosti naših država", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako se dodaje, oni koji promovišu mržnju i veličaju zločince, sa koje god strane oni dolazili, zaslužuju prezir i osudu.

-Što ih jače prezremo, brže će otići na margine društvenog života, jer takvima nije mjesto nigdje drugo- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 9

Hidd

05. 08. 2018 - 23:47

Hahhaa, ovima dozvolila ambasada da reaguju
Rukfaš

06. 08. 2018 - 08:45

Nije im dozvolila nego im je naredila. Ne bi oni to. Znaju da ih polako Srbi napuštaju poslije ovakvih saopštenja.
@

06. 08. 2018 - 10:27

aaaaaaaaaaaaaaaaaaj kuku aaaaaaaaaaaaaaj kuku dje je onaj plan Z4 i skole i policiju i drzavu u drzavi smo imali aaaaaaaaaaaaj kuku i nijesu smjeli da se vrate Hrvati koje smo protjerali sa svojih ognjista i sve smo imali na stolu sa Z4 ali trazili smo i dobili OLUJU
Perfidna neutralnost

05. 08. 2018 - 23:51

Najprije zlocini poconjeni u 90-im se ne mogu ispeglati i ravnomjerno rasporediti svima, bas ka ni oni u NDH. Srbadija koristi jedan rezon u II sv ratu a drugi u 90/-m. Uzgred, ako ste htjeli birati tipicno srpsko ime , umjesto Marko ste mogli izabrati Nemanja ili Strahinja. Marko je ima jednog od prvih svetaca, dakle i katolicko.
Fahro

06. 08. 2018 - 01:29

Tipicna demagogija i jeftini EPP (neo)demokrata.O cemu vi to?Kakva je ovo lisicija izjava? Pominjete Srebrenicu,Oluju,Murino,Strpce itd. Pa ko su ti krivci koje vi to kao fol osudjujete?To su ti isti koje vi promovisete,to su ti isti koji vas finasiraju.To su oni isti bradati koji se grle sa vasim liderom.I vi osudjujete? Kako vas nije sramota?!! Vi ste politicka i ljudska nula bez trunke savjesti i medjuljudskog postovanja.Takve kao vi nasi stari su kilometrima zaobilazili.
PWS

06. 08. 2018 - 01:40

Kako uspje da napravis komaraciju Srebrenica -Murino?
Registratura

06. 08. 2018 - 04:38

Lijepe rijeci za usi, samo Treba pretociti u praksu. Praksa i licni primjer, bez dlake na jeziku > OK. Medjutim, pizma , (samo)destrukcija kod mnogih regiona preovladava. Svijest nazadnih tradicija, se ruga napretku i prosperitetu. Istina nije vrlina, ni kod nas, ni u svijetu. Ko te pita, dok se pune dzepovi i slamarice. Kasnije dolaze na naplatu moralni racuni, pa kom' obojci , kom ' opanci. POVJERENJE JE NULTO, KAO I TOLERANCIJA!1A
Blagoje j.

06. 08. 2018 - 07:27

Na ovim prostorima, od Vardara pa do Triglavo je prosuto toliko nevine krvi ,da nema ko sto da slavi. Slavili bi samo nacinalisti.
Kremo

06. 08. 2018 - 07:52

BAS CE BITI INTERESANTAN STAV O PROSLAVI 1918
Novi komentar