Haradinaj: Granice Kosova se samo ratom mogu promijeniti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su granice Kosova uspostavljene ratom i da se samo ratom mogu i promijeniti, javlja Anadolija.
Objavljeno: 07. 08. 2018 - 18:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Haradinaj je nakon sjednice Vlade Kosova, obraćajući se novinarima, kazao da je maštovito misliti da će se Preševo pripojiti Kosovu.

“Te granice su uspostavljene u posljednjem ratu Oslobodilačke vojske Kosova i intervencijom NATO-a. To su ratne granice, desetine hiljada ljudi su pod zemljom zbog te granice. Prilično olako je misliti da se neko igra granicama, ne igra se tom granicom”, kazao je Haradinaj.

Upitan da li podržava predsejdnika Kosova Hašima Tačija da se kroz dijalog izvrši korekcija granica, premijer je istakao da je između Kosova i Srbije preostalo obostrano priznanje, te da je dijalog zbog priznanja Kosova u ovim granicama.

Prema njegovom mišljenju, priča o korekciji granice je samo protivretorika retorici Beograda da je Kosovo srce Srbije.

Haradinaj je kazao da pomjeranje granica interesuje samo predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je službenom Beogradu “rješenje problema Kosova i Metohije neophodno i to što prije – iz više razloga”, napominjući i da “Srbija postizanje rješenja ne vidi kao pobjedu, već kao budućnost”.

<<<Vučić: Srbi i Albanci da kažu treba li nam mir ili dalje ubijanje<<<

Na konferenciji za novinare je istaknuo kako Srbiji “rješenje treba da bi obezbjedili dugotrajan mir Srba i Albanaca, sigurnost građana, prostor za dalji ekonomski razvoj i popravljanje demografske slike”.

Komentari: 6

Kurtesh Rugova

07. 08. 2018 - 19:43

Nema nikakvog prekrajanja Kosovskih granica, jer danas srbijanske medije prenose govor Vučića,....da će narod tobož odlučivati o priznanju Kosova! Drugim riječima, Srbija tiho priznaje Kosovo!! Sledećih mjeseci Srbija priznaje Kosovo, sklapa prijateljske, ekonomske i političke odnose sa Kosovom i sa Hrvatskom, I eto konačno mira na Balkanu!!!
Senator

07. 08. 2018 - 20:01

Ti prijatelju nisi neki diplomata i političar ali imaš petlju. Uvijek govoriš ono što misliš i ono kako najčešće jeste i to se mora poštovati. Albanci su silno željeni srpsku zemlju i platili su za to krvavu cijenu. Očigledno je da vole Kosovsku zemlju više od Srba i zato su bili spremni da plate i platitli su veću cijenu. Dakle, Albanci su tu zemlju na sablju dobili i sabljom su spremni i da je brane i to je krajnje jasna i slobodno se može reći korektna priča (naravno, osuđujem sve zločine, svih strana). Ostaje pitanje da li su Srbi spremni na sablju da je vrate. Slušajući Vučića, ti ne treba da brineš jer on nema ni petlju ni najmjeru da je vraća nazad jer nije junak kakav si bio ti i tvoji ratni drugovi. Albanci u Crnoj Gori imaju jednu divnu poslovicu i na nju te upućujem, kako bi se strasti oko "svojine" na zemlji relativizovale a ta poslovica glasi "ZEMLJA NIJE NI MOJA NI TVOJA, VEĆ BOŽIJA I KOME JE ON OSTAVIO DA SE SLUŽI".
Dan D

07. 08. 2018 - 20:25

Jedan tipičan primjer koji je zasnovan na srednjovekovnom mentalitetu, Zbog čega se inteligencija i svijest na KiM nije promjenila od odlaska TURAKA sa tih prostira. Ko je kriv za to ,jesuli to škole iz podruma 90-tih ili starni faktor ili mozda sastojak paprike ili OSIROMAŠENI URANIJUM.
Crnogorac-Dukljanin

07. 08. 2018 - 21:10

Pretpostavljam da to isto važi i za onu granicu kod Rožaja, te biste šćeli malo da "zagrabite" u crnogorsko?
PWS

08. 08. 2018 - 02:02

Granice Kosova nijesu uspostavljene ratom nego su to granice autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.
CRNOGORAC

08. 08. 2018 - 05:22

NEMOJ DA SE MILOSEVIC POVAMPIRI PA DA BUDE OPET SETNJA
Novi komentar