Viši sud vratio predmet

DAN: Adrović bila trijezna

Budvanka Emina Adrović (23), koja je prošlog mjeseca na bečićkom bulevaru automobilom usmrtila Miloša Vukomanovića (25), a njegovoj djevojci Snežani Rudinac (24) nanijela teške povrede, saslušana je prošle nedjelje pred sudijom za istrage Višeg suda
Objavljeno: 07. 08. 2018 - 19:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sud je odredio da se obavi vještačenje kojim je, kako nezvanično saznaje "Dan", utvrđeno da je Adrovićeva u trenutku nesreće bila u trijeznom stanju bez ijednog promila alkohola u krvi iako je preliminarni nalaz pokazao 0,51 promil.
U toku istrage izuzet je i snimak sa sigurnosne kamere na osnovu koga je utvrđeno da su oštećeni pokušali da pređu bulevar i da su se vratili unatrag. Kojom je brzinom Adrovićeva upravljala vozilom u datom trenutku naknadno će utvrditi vještak saobraćajne struke.
Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici vratio je predmet na postupanje Osnovnom sudu u Kotoru zbog prekvalifikacije krivičnog djela i nepostojanja umišljaja.
Prilikom prvog saslušanja, osumnjičena se, zbog stanja šoka, branila ćutanjem.
Srpska državljanka Snežana Rudinac, koja je u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđena, uspješno se oporavlja na klinici u Beogradu i njeno stanje je stabilno.
Adrovićeva se nalazi u pritvoru, koji joj je odredio sudija za istragu OS u Kotoru Špiro Pavićević.
Nesreća se dogodila kada su mladić i djevojka, vraćajući se sa posla, pokušali da pređu bulevar kod marketa „Boka”, pri čemu ih je udario automobil koji je nailazio iz pravca Budve.
Mladić i djevojka su se prije nekoliko mjeseci zaposlili kao sezonski radnici u jednom bečićkom hotelu. Kobne noći bili su u radnim uniformama hotelske kompanije.
Vukomanović, porijeklom iz Zvečana, preminuo je na licu mjesta, dok je Rudinac sa teškim povredma glave i trupa hitno transportovana u risansku bolnicu, gdje je smještena na odjeljenje intenzivne njege, a potom je upućena na beogradsku kliniku VMA.
Emina Adrović je ćerka bivšeg policajca koji je sagradio luksuzni hotel-dvorac na Svetom Stefanu. Ona je završila slikarstvo u Firenci, a tokom ljeta je pomagala ocu u vođenju hotela, u kojem ima svoj studio i drži školu crtanja.

Komentari: 1

Borko

07. 08. 2018 - 20:54

Kako se neko sa 0,51 promila smatra trijeznim. Zao mi je djevojke, brzina mora biti prilagodjena, ili su pjesaci krivi
Novi komentar