Crnogorske vlasti uputile zahtjev kolegama sa Kosova

Traže izručenje Miloševića, Mašanovića, Vujačića i Pavićevića

 Ministarstvo pravde tražilo je od kolega sa Kosova izručenje crnogorskih državljana Marija Miloševića (38) iz Podgorice, Igora Mašanovića (22) sa Cetinja, Vukana Vujačića (23) sa Cetinja i Đorđa Pavićevića (31) iz Nikšića
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 00:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema saznanjima Pobjede, crnogorski istražitelji uputili su zahtjev za izručenje i očekuju odgovor od kosovskih vlasti narednih dana. Milošević, Mašanović, Vujačić i Pavićević koji su, prema policijskim evidencijama, bliski kavačkom klanu, uhapšeni su u julu u Prištini, gdje su u ekstradicionom pritvoru.

Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi tvrde da bi izručenjem Miloševića, Vujačića i Mašanovića mnoge stvari mogle biti jasnije. Oni će se suočiti sa brojnim dokazima koji ih dovode u vezu sa ubistvom Cetinjanina Radomira Đuričkovića, a Miloševića povezuju sa još nekim zločinima. Ova trojica bezbjednosno interesantnih lica bila su u bjekstvu tri godine. Za vrijeme skrivanja koristili su lažna dokumenta i činili još neka krivična djela.

Crnogorske vlasti tražile su ih po crvenim Interpolovim potjernicama zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića koji je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio blizak škaljarskoj grupi. Milošević je uhapšen u iznajmljenom stanu u kojem mu se posljednjih nekoliko dana pridružio Pavićević, koji je 3. jula pobjegao iz kotorske bolnice. Pavićević je u bolnicu u Dobroti prevezen iz zatvora u kojem je bio zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, počinjenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru. Milošević, Vujačić i Mašanović terete se da su 10. oktobra 2016. godine ubili Radomira Đuričkovića.

Na njega je iz automatske puške pucano ispred kafane ,,Konoba“, u Ulici IV proleterske. Ubica je poslije 23 sata, iz automobila u pokretu sa mjesta suvozača pucao ka džipu „tiguan“ cetinjskih registarskih oznaka, u kojem je bio Đuričković, dok se na mjestu suvozača nalazio Milorad Radulović.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar