Daku u Srbiji promovišu za novog lidera opozicije

U Srbiji, ovih dana, pojedini mediji biznismena Miodraga Daku Davidovića promovišu za budućeg lidera crnogorske opozicije i čovjeka koji će objediniti srpske partije u jedinstven okvir, kako bi mogle da se suprotstave Demokratskoj partiji socijalista. Tema je aktuelizovana nakon sastanka predstavnika Srba iz Crne Gore sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a poslanik Vučićeve Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, ugostio je Davidovića u emisiji TV Kopernikus Jutro sa Đukom.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 09:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Đukanović je, najavljujući Davidovića kazao da Srbi u Crnoj Gori odavno traže istinskog lidera.

“Srbi u Crnoj Gori moraju da pronađu nekog ko bi mogao na pravi način da ih povede protiv, moramo priznati, politički smislenog i inteligentnog režima koji predvodi Milo Đukanović. Da li će uspjeti u tome? Mislim da su na tragu i ova emisija može da im pomogne u tome, jer moj gost je neko ko je veoma uticajan u Crnoj Gori, naročito među Srbima, i to ne onim koji su jedno popodne, drugo uveče, zavisno od para. On je istinski Srbin i zbog toga je mnogo trpio u Crnoj Gori, ali je ostao principijelan. Moj gost je Midrag Daka Davidović”, kazao je Đukanović.

Davidović nije konkretno odgovorio na pitanje da li će se politički angažovati u Crnoj Gori, ali je naglasio kako je vrlo važno to što je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio predstavnike srpskih političkih partija i srpskih kulturnih ustanova iz Crne Gore.

“Predsjednik Srbije za Srbe u Crnoj Gori „institucija” ko god da obavlja tu dužnost. Srpski narod u Crnoj Gori danas nažalost “živi u golgoti”, a srpske stranke su “dotakle dno”. Demokratska partija socijalista, pobjeđuje kupovinom glasova i potpuno isključuje Srbe iz vlasti. No, vrijeme je da se prilike pokrenu nabolje”, rekao je Davidović.

Naglasio je kako bi trebalo objediniti “desetak srpskih stranaka” u jedinstven okvir, da bi se složnije s podrškom naroda odupirali prijetećoj asimilaciji u novocrnogorski identitet.

Dodao je da bi taj jedinstven srpski okvir trebalo da ima oslonac u Srbiji i Rusiji i da te spone treba učvršćivati. Davidović je podržao stav patrijarha Irineja koji je položaj srpskog naroda u Crnoj Gori doveo u vezu sa položajem srpskog naroda u nezavisnoj državi Hrvatskoj i Osmanskom carstvu.

On je kazao kako smatra i da sadašnja crnogorska vlast Demokratske partije socijalista ipak neće htjeti da „uđe u sukob sa narodom” oko crkvenog pitanja.

“Neke buduće vlasti u Crnoj Gori, u kojima bi participirali Srbi, u najkraćem roku mogle da ponište odluku o priznavanju Kosova kao samostalne države. Za Srbe u Crnoj Gori Kosovo je svetinja, a kralj Nikola je na odar Svetog Petra Cetinskog stavio ključeve Pećke patrijaršije”, istakao je Miodrag Davidović.

Komentari: 20

Duka

08. 08. 2018 - 10:20

Daki fali jos samo vlast da ne bi "zivio u golgoti".
Mihailo,Bgd

08. 08. 2018 - 10:29

BRAVO! EUREKA! Možda je i diogen pomagao da nađu Čovjeka na čelu jadnih Srba u CG. I nađoše ga u liku Dake. On će spasiti planetarno,svesrpstvo od ugnjetavanja novocrnogorskog identiteta. Njih je izmislio Tito i Đido a sve milenijumske bitke i one dok je veliki KNEZ SRBA nosio podanički Ćulaf,vodili su vanzemaljci koji potiču od sirbijusa što u prevodu znači od SRBA.
Iko

08. 08. 2018 - 11:03

Tako mali a da imamo toliko izdajnika. Nevjerovatno.
LUKA I

08. 08. 2018 - 12:15

Na stotinu dijelova razbucane srpske službe su jedinstvene jedino u rušenju Crne Gore. Dok je novca biće i BOŠIBOZLUKA!
Iko

08. 08. 2018 - 11:03

Tako mali a da imamo toliko izdajnika. Nevjerovatno.
Pomorac

08. 08. 2018 - 12:11

IKO, NIJESU TO IZDAJNICI NO FUKERE I IZRODI KAKVE MAJKA NE RADJA! NEGO TAKO JE TO KAD NEMA VLASTI ! ONI MOGU DA RADE STO OCE I KAKO OCE! TESKO DA CE SE ODJE ISTA PROMIJENITI! POZICIJJ I OPOZICIJI PERFEKTNO!
Pomorac

08. 08. 2018 - 12:11

IKO, NIJESU TO IZDAJNICI NO FUKERE I IZRODI KAKVE MAJKA NE RADJA! NEGO TAKO JE TO KAD NEMA VLASTI ! ONI MOGU DA RADE STO OCE I KAKO OCE! TESKO DA CE SE ODJE ISTA PROMIJENITI! POZICIJJ I OPOZICIJI PERFEKTNO!
Bata Cuce

08. 08. 2018 - 11:29

Sto je problem, zar je i Đaka vaša opcija pa ne puštate komentare od činjenica. Covjek sve zaradio na švercu od duvana do nafte i sad bi malo politike. Bio igrač Vucurovica kamion zije i svake vlasti.
Martićev kolega s posla

08. 08. 2018 - 11:30

Gośin portal je prije par dana izašao sa afirmativnim tektstom o ovom čovjeku. Uslijedili su pozitivni komentaru lokalnog a Bogami i Šumskog bašibozuka da bi ipak preovladali negativni komentari vezani za ovu pojavu (bilo je tu reakcija nasankanih pa otpuštebih radnika Dakine firme, spisak falsifikovanih pića koje je Firma proizvodila, osvrti na tkz Srpsku kuću i ko je koliko para zaradio od te Dakine transakcije...)... Śutra ujutru Gośin "Ne U Nato" portal je izbrisao cijeli segment tih negativnih komentara na dati tekst. Od koga je stigla naredba da se umije lik i djelo dotičnoga? Možemo nagađati. Ali se je ovo i dogodilo...
dusa_nk

08. 08. 2018 - 11:33

Paničite?
Katunjanin > markovo polje

08. 08. 2018 - 13:09

Zbog koga? Tikvan bio i ostao, da ne bude svima duzan ostao? - znamo tog tradicionalistu kukavocu. Isti lisac kao i stavrofor iz Kotora. Popovi lopovi i biznismeni , pokrase narod!
dusa_nk

08. 08. 2018 - 14:31

Ja ne znam je li ovo neki spin, za lovljenje u mutnom ili samo mućenje, ali znam da je ideja o međusobnom priznanju Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori džentlmenska, za ljude gospodu... Vi ste Crnogorci_? Jeste. E, i mi smo Srbi. Razumijete?
Katunjanin > markovo polje

08. 08. 2018 - 18:30

Dusa , nije problem u Vama Srbima i Nama Crnogorcima , vec u negatorima - srnskim popovima Ristu i kotorskom Stavroforu , drzanja opijela Drazi i cetnickome nakotu , pa Ti vidju oli sa crnogorcima kojima taki tvoji srbende bi ponovo noz pod grlo, kuce palili i " protjerali" .Na gdje jadni bili, koga. Ko ce vi se ziv u ruke dat - gube razbratmicke. Jad je njima , jer ne smiju jerbo bi prosli gore no u oluji i povukli nevine srbe koje , evo huskaju na Crnogorce i sve crnogorsko. Ostaj mi zdrava i vesela i srbski rod , ali bez Vasih izroda i njihovih sljedioca.
Abu khabir muavija

08. 08. 2018 - 13:54

Ma ne samo ti se čini. Vi ste bezopasni i jad i čemer samo ste navalentni. Samo ne znam kako ćete napadati DPS za lopovluk ako postavite sebi na čelo ovoga lopova i švercera. Kako će vam onda glasiti ona parola "ON ili ON". I moraće vas voditi na daljinski jer je izgleda zagovnao sa ruskim parama oko puča pa ne smije u Katnićev atar da uđe. Morae na Krim na more.
OZNA

08. 08. 2018 - 22:10

Bulaznis i naturas.Ni svi Crnogorci ne glasaju za DPS i MILA!Neki ne glasaju uopste. Ali VOLE svoju CG ajd' probaj da je diras, Ti ili bilo ko. Dobicete svi koji krenete po p.knu! Sve za otadzbinu - nista protiv otadzbine!
Rukfaš

08. 08. 2018 - 13:06

Ništa Daka neće učiniti što bi naškodilo Đukanoviću. To je 1/1. Ali će sa i od ove igranke ovajditi kao od svake druge. To vam je 100%.
Meki

08. 08. 2018 - 17:13

A sjediste ce mu biti u zgradi Jugopetrola u Kotoru...koju je dobio na cudan nacin
OZNA

08. 08. 2018 - 22:14

Prevaspitat cemo ga mi Tamo i poslati Daleko.
OZNA

08. 08. 2018 - 22:14

Prevaspitat cemo ga mi Tamo i poslati Daleko.
Realno

08. 08. 2018 - 18:21

Nas crnogorce boli patka za Kosovo i za Srbiju.
Novi komentar