LPCG: Proslava podgoričke skupštine gnusan pokušaj provokacije

Liberalna partija oštro će se suprotstaviti i osuditi svaki pokušaj istorijskog revizionizma, veličanja promašenih nacionalističkih i velikodržavnih ideja koje su koštale života generacije ljudi a Crnu Goru dovele do nestanka i najveće tragedije u prošlom vijeku, saopšteno je iz te partije.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 10:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Proslava takozvane Podgoričke skupštine iz 1918. koju i lokalna vlast u Budvi već mjesecima najavljuje, samo je gnusni pokušaj provokacije i ubiranja jeftinih političkih poena marginalnih grupacija koje su izgubile svako uporište u Crnoj Gori, osim demagogije i praznog populizma.

Crna Gora kao građanska država apolutno će se usprotiviti takvim pokušajima koji su nepojmljivi modernom i razumnom vođenju politike i države ali i samom zdravom razumu. Pojedine evropske države takve pokušaje oživljavanja poraženih ideja prepoznaju čak i kao krivična djela za koja je zaprijećena zakonska sankcija. Raduje nas činjenica da su ovakve poruke stigle i od većinske Crne Gore i od Vlade Crne Gore koja se ne libi da otvoreno štiti interese sopstvene države i svih njienih građana, iako se takva ideja cijeli vijek žigosala kao inferiorna", navodi se u saopštenju LP. 

Crnogorski liberali pozivaju one koji, kako kažu, pokušavaju da unesu nemir i naruše građanski sklad, iako i sami svjesni da njihove ideje pripadaju ružnoj prošlosti i jesu samo istorijska fikcija, da obustave takve nasrtaje i uvaže većinsku volju građana, Ustav Crne Gore i civilizacijska dostignuća modernog svijeta. 

Komentari: 6

Zend

08. 08. 2018 - 11:08

haha, evo ih privjesci. A Podgorička skupština se slavila svake godine, ali ste ćutali. Slaviće se i ove, naravno
Freeman

08. 08. 2018 - 11:39

Gospodo iz LP tada su Srbi u Crnoj Gori dočekali sa oduševljenjem ujedinjenje.To je bilo opštenarodno veselje.Danas potomci tih Srba koji sebe doživljavaju montenegrinima žele da potomcima tih Srba koji su ostali Srbi zabrane obilježavanje tog praznika.Nečuveno !.Siguran sam da vam to neće uspjeti .
67178

08. 08. 2018 - 12:02

Sunčaj se Popoviću,pušti politiku,vidiš da je oganj.
Darko S.

08. 08. 2018 - 12:41

Jos i to,da ih pustimo poslije svega sto su nam uradili 1918-1943 da slave.Onda nas ne bilo!
Zoran

08. 08. 2018 - 12:56

A gde je crnogorska da se oglasi po pitanju proslave podgoricke skupstine.
!?

08. 08. 2018 - 20:53

Pitao sam gdje je Ranko da se oglasi, ali moj komentar ovaj mentalni slucaj od moderatora nije objavio jer je u tom momentu imao napad dezorijentisanosti
Novi komentar