DF nije prikupio dovoljno potpisa

Bez rasprave o Mašuloviću i "Oluji"

Demokratski front (DF) nije uspio da sakupi 27 potpisa poslanika, koliko je bilo neophodno da bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na obilježavanju godišnjice operacije „Oluja“, saopšteno je iz tog političkog saveza.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 13:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rok za predaju inicijative za održavanje vanredne sjednice Skupštine istekao je danas u podne.

„DF sa žaljenjem konstatuje da nijesmo uspjeli da skupimo 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji Oluja“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su se zahvalili poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali njihovu inicijativu.

„Podršku za inicijativu, kojom bi se osudio sramni čin Vlade i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima, nijesmo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića“, kazali su iz DF-a.

Kako su naveli, pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ta inicijativa.

U DF-u smatraju da bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor.

„Jer mi nijesmo tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu, i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su poručili da svakako pronaći način da to pitanje aktuelizuju na prvom narednom zasijedanju parlamenta.

„Jer ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Komentari: 10

bobo

08. 08. 2018 - 13:22

Pi štete što ne možemo da gledamo ove crnogorske izrode na T.V.,
Hahahahaha

09. 08. 2018 - 02:04

Da nijesu zalosni bili bi smijesni. Moram da priznam da mi u Crnoj Gori imamo puno idiota koji glasaju za ovu grabezljivu bandu koja gleda samo za svoju zadnjicu! Hocete dokaz za ovo? Kad su dosli kod Vucica da mu se zale na Crnu Gor, i tamo su se svadjali. Nijesu se svadjali oko toga ko ima najbolju strategiju nego OKO NOVCA i imanja! Tipicni profesionalni Velje Srbalji na celu sa poluvojvodom od koljenice Mandicem!
Мирослав Ђукић

08. 08. 2018 - 15:28

А да "stranakе Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića" дају иницијативу да се позове Тупсон перковић да одржи концерт у Скупштини Црне Горе? Што само Машуловић да се весели?
m

08. 08. 2018 - 17:01

Ne Miroslave, treba pozvati Pahomića i Kačavendu...
Zoran

08. 08. 2018 - 20:08

E steta sto cetnici iz df ne mogu da galame u skupstini o oluji.
Realno

08. 08. 2018 - 21:50

Srbija i njeni sledbenici su u teskoj psihickoj situaciji, gledaju samo kako ce da iazovu rat.
=

09. 08. 2018 - 10:43

Nijesu to Srbi pokojnog srpskog narod neg otrcovi otrcana srpstva Srbije.Oni mute da bi neko drugi za njih ratova.A od kad prevariše Crnogorce i 'srpsku baracku' su otrcali-sad jedino mogu mamit nekog zadnjim kusom.
psihijatar

08. 08. 2018 - 22:34

Jbg sa se potpis vazi od Miroslava Djukica DF bi imao 27 potpisa posto Djukicev potpis vazi kao deset potpisa
Naravno Super Djuka

09. 08. 2018 - 02:06

Milina je citati njegovo serbovanje bre!
=

09. 08. 2018 - 03:31

Pa vi ste paśa munida kad još ne vidite da ste od sebe napravili otrcove otrcana srpstva i Srbina Srbije.A višom mizerijom sebe učinjeli kas ste stali u stroju protiv svojeg proslavljenog crnogorskog naroda i držsve.
Novi komentar