Baković saopštio

Od početka godine spriječeno 15 likvidacija

Šef Sektora kriminalističke policije Enis Baković, saopštio je da je crnogorska policija posljednjim hapšenjima u Podgorici, u kojima su zaplijenjene veće količine eksploziva i municije, spriječila pet likvidacija.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 13:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je na konferenciji za medije kazao da je od početka godine spriječeno čak 15 likvidacija.

Baković nije želio da otkrije identitet osoba koje su bile na mete ubica.

Zaplijenjeno 20, a ne dvije tone hašiša

 

U međunarodnoj akciji crnogorske policije i Američke agencija za borbu protiv droge (DEA) prošle sedmice zaplijenjeno je 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona eura, saopštio je Baković.

 

On je kazao da je 31. jula u vodama Italije zaustavljen brod „Remus“ koji je bio pod panamskom zastavom, zbog sumnje da je krijumčario hašiš.

 

„Nakon detaljenog pretresa broda, pronađeno je i zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona eura“, saopštio je Baković na konferenciji za novinare.

 

On je objasnio da su prvi preliminarni rezultati pokazali da se radi o dvije tone hašiša, ali da je brod pretresan više dana i nakon pronalaska sakrivenih prostarija utvrđeno da je riječ o zaplijeni od 20 tona.

 

„Svih 11 članova posade broda su uhapšeni i protiv njih je pokrenut postupak pred nadležnim institucijama Italije“, rekao je Baković.

 

On je kazao da se radi o crnogorskim državljanima koji su bliski organizavanoj kriminalnoj grupi koja djeluje na teritoriji Crne Gore, ali zbog daljeg rada na predmetu nije mogao da iznosi više detalja.

 

Kako je naveo, radi se o najvećoj zaplijeni hašiša u regionu, ali i šire.

 

U slučaju Olivere Lakić čejaku sugestije FBI-a

On je rekao da je policija  sve spise iz istrage u slučaju pokušaja ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić dostavila američkom Federalnom birou za istrage (FBI), ali još nijesu dobili odgovor od njih.

Kako je dodao. Dokumentacijusu  dostavili preko Ambasade SAD u Podgorici, a od FBI očekuju sugestije i instrukcije šta još da urade kako bi rasvijetlili ovaj zločin.

 

Komentari: 1

Podi 21

08. 08. 2018 - 14:07

Ako je tako onda smo u većem sra...u no sto mislimo. No nam reći krivca.
Novi komentar