DPS

Nekoliko pitanja za novo krilo vlasti u Budvi

Nakon samo dvije nedjelje od ulaska u budvansku vlast, Crnogorska kaže da ima vidljive rezultate. „Depolitizacija, kadrovska rješenja, poboljšane života svih građana Budve“ samo su neka od obećanja Crnogorske u Budvi, medjutim, izgleda kao da se ne sjećaju da su iste te stvari njihove kolege iz vlasti davno obećale i već zaboravile, kaže predsjednik Kluba odbornika DPS-a Budva Marko Vuković.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 14:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

- No, pošto novo krilo Budvanske vlasti kaže da želi stvari dovesti u red, sigurni smo da neće biti problem ukoliko im u ime građana Budve postavimo nekoliko pitanja. Kako ćete se odrediti prema tome što je direktor TO Budva srpski državljanin? Uzevši u obzir da ste i do sada imali člana u Izvršom odboru TO Budva, kako ste dozvolili namještanje poslova isključivo jednoj firmi iz Srbije kad je u pitanju organizacija novogodišnjeg koncerta za čiju je produkciju naplaćeno 94.200 eura, dok isti taj posao, firme iz Crne Gore rade za 20.000 eura? Koncert Tonija Cetinskog za Budvanski karneval plaćen je 50.000 eura, naravno, poslove je ponovo radila firma iz Srbije. Predstavnik Crnogorske koji je član IO TO Budva sigurno je morao znati da je isti koncert sa produkcijom 2013. godine plaćen 21.000 eura. Zašto niko nije reagovao – pita Vuković.

On dalje pita zašto niko iz Crnogorske nije reagovao na nenamjensko trošenje novca u vidu dotacija mjesnim zajednicama koje bez tendera troše sredstva, te zašto predstavnik Crnogorske nije reagovao ni kada se petostruko više novca trošilo na sajamska putovanja.

- Poređenja radi, London 2016. 1.286 eura, godinu kasnije sa novom postavom London 6.106 eura. Beograd 2016. 825 eura, Beograd 2018. 4.600 eura. Kako gledate na to što su manifestacije koje su do sada činile brend Budve bačene u sjenku dok se istovremeno organizuju nove koje su daleko od svega što predstavlja ovo područije? Zašto član IO TO Budva iz redova Crnogorske nije reagovao na sramnu sistematizaciju čije je usvajanje značilo slanje fakultekski obrazovnog kadra na infopunktove dok su podobni sa VI stepenom imenovani za pomoćnika direktora? Kako Crnogorska ocjenjuje to što je u junuTO Budva imala 76 zaposlenih dok ih je danas 152 – navodi se u saopštenju Vukovića.

- Uzevši u obzir da će Crnogorskoj sada pripasti mjesto predsjednika Izvršnog odobra TO Budva, kako ćete se postaviti prema svim navedenim pitanjima? Da li će i novoimenovani predsjednik zanemariti sve nezakonitosti koje se sprovode u najjačoj turističkoj organizaciji u državi – zaključuje se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Komentari: 6

Kremo

08. 08. 2018 - 15:22

KAKP SE SAD ZOVE CRNOGORSKA ?
Goga N.

08. 08. 2018 - 15:26

Toliko krimiibala oko Jaza i kincerata je bilo dok je Marivic bio da vi najmanhe treba da moralisete po tom pitanju. Imajtd mslj obzira da svi nijesmo rerardirsni.kupajte se.
Milo Vujovic

08. 08. 2018 - 15:36

Revizija i Hapšenje ko je dao Čelnim osobama u Kotoru H.Novom Budvi Došljacima Drzavljanstvo Jokić,neki Katić neki Četnički Sm.ad moj prezimenjak koji bruka i Vrijeđa Naše Časno prezime Vujović Đorđije iz Budve rođen u N.Sad,i Revizija za više od 80.holjada Pobjeglica koji Većina Radi Tajno a neki i Javno Protiv Države Crne Gore,a sada više Nije Ratno Stanje niti u tzv.Šumsku niti u Srbiji Hrvatskoj krajini i Kosovu,i Svesti te Anti Državne Elemente na par procenata koliko ih je i bilo početkom 90-ih !!!
Pravda

08. 08. 2018 - 22:03

Jedan Vujovic iz grblja se uspio vratiti sa Zidanog mosta 1945. a ovi Djordjije mu je valjda neki rod, pa se sada kocoperi u Budvi i uspostavlja totalitarnu tamnicu naroda, a i Careviic sa bilbordima , te DF ovac V.Pican i dr. grbaljerosi , npr. Marovici i sl. zasmrdise primorje , cetnistvom svojih prethodnika okrvavljenih ruku, iz IIsv.rata. Njihova ikonografija u manastiru podlastva gdje prektecavaju ktitore i drze "tajne vecere", govori o njihovim probisvjetskim naumima. Koji su i kakvi gradjani Bude, sto njih izabrase, bice da su naivni ili cak i gori od njih. Nema napretka i boljitka sa zagovornicima i potomcima kolaboracionista, veleizdajnika i polupismenih kulaka - uglavnom iz "cetnickog grblja"./intelektualno zakrzljaniji dio populacije/. Mjenjajte gubu Budvani, ne prilici Vam takva uprava.
MARA

08. 08. 2018 - 16:46

A DJE JE DRŽAVA DA TO SPRIJEČI.NIJE BUDVA U TANZANIJI.NO STE IH PUŠTILI,DA BI REKLI NARODU:IMA GORIH I OD NAS!
Pravda

09. 08. 2018 - 05:29

Maro ne lupaj, Narod ih je birao, tj.poslanici koje je narpd izabrao.Zasto bas njih? Pa kreni po selima i pitaj sugradjane zasto hoce aveti iz proslosti za rukpvpdioce u opstini. Poslije su krivi DPS, TITO , komunisti itd. Trebao je TITO sa ovima zesce postupiti , pa bi smo Mi danas s' mirom zivjeli. Puno im se "progledalo" 1945. god i zato se mozda reci komunistima da nisu bili dovoljno ostri - ZNIJE LI OCITO! Demokratskiji su komunist Titovi i Blazovii bili , nego ovi sada - svi skupa . Tako Maro , pazi dobro kome glas dajes, a i popove takve kakvi su, bolje ZAOBIDJI !
Novi komentar