Privremeno oduzeta vozačka dozvola

Mladi Baranin vozio 172 km/h

Službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su više teških saobraćajnih prekršaja prethodnih dana, od kojih izdvajaju prekoračenje brzine upravljanja vozilom od strane mladog vozača.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, mladi vozač M.V. (24) iz Bara, koji je upravljao vozilom marke „Audi”, i kretao se magistralnim putem Podgorica – Bar, je zaustavljen u mjestu Sozina, Opština Bar, zbog prekoračenja brzine.

 

Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 172 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

 

Protiv pomenutog vozača je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola. 

 

“Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari: 1

Lijevom stranom

08. 08. 2018 - 16:43

Mogu zamisliti ove moment brze ,,vozače,, na 2 km i poslije prica i tema mjesec dana kako je vozijo 180 kmh , smijeh od ovih lokalnih Dalavera.
Novi komentar