Nakon jučerašnje odluke SO Herceg Novi

DPS HN: Bolnica Meljine ne zaslužuje da bude usputna tačka

Demokratska partija socijalista kritikovala je jučerašnju odluku SO da se od Vlade traži da se zaposlenima u bolnici Meljine iz budžeta isplaćuju plate, iako je u vlasništvu Atlas grupe.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 18:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ovo bi bio jedinstven slučaj u svijetu da Opština rješava problem tako što zadužuje Vladu. Svjesni su demagozi da je snaga ovog zaključka jednaka snazi zaključka neke mjesne zajednice da predloži Opštini Herceg Novom da preuzme finansiranje bilo čega od interesa za građane te mjesne zajednice”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ne zaslužuje Bolnica Meljina da bude usputna tačka na brzinu skovanog dnevnog reda.

“Zato smo predložili posebnu sjednicu Skupštine samo sa tačkom posvećenoj Bolnici. Očekivali smo da će se raznorodna kolicija partija na vlasti, koje je okupila isključivo mržnja prema DPS-u, bolje pripremiti za sjednicu. Ponudili smo i konretne predloge da se radnicima Bolnice Meljine uputi podrška Opštine koja toliko brine o njima u iznosu od dvije mjesečne plate i umanje obaveze koja Bolnica duguje prema Opštini na ime poreza. Predlozi su odbijeni. Bez skupštinske većine usvojenje zaključak da “se predloži Vladi Crne Gore da pored finansiranja izvršenih usluga, preuzme i finansiranje zarada zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

 

Komentari: 6

Blagoje j.

08. 08. 2018 - 18:19

Ona je odavno, kao bolnica, zadnja rupa na svirali.
Djordje

08. 08. 2018 - 18:52

Posledice ekonomskog terora DPS a. su ciljane i bez rijeci podrzane. Zasto sistem ne funkcijonise? Pa vi ste na vlasti u Drzavi. I firme u cijem je vlasnistvu bolnica kao i mnoge druge vazne firme su u rukama vlasti, zato je krajnje bezobrazno kritikovati drugoga. Opste je poznato da ko god bijo na vlasti samo gleda svoj opstanak, i materijalnu stranu za svoje saradnike. Ko ce to da promjeni? Opozicija sigurno ne, zato su vasi rezultati sto se tice sistema vrijednosti jadni. Ravnopravnosti nema.
Tara

08. 08. 2018 - 21:55

Stvarno si glup!
Objektivni

08. 08. 2018 - 21:58

Firma koja je vlasnik bolnice Meljine nije u vlasništvu ljudi na vlasti . Naprotiv . Vlasnik je mnogo blizi opoziciji i medijskim tajkunima . Trazite pomoc od njih i od skupstine opstine HN i gradske vlasti . Zasto bi ostali gradjani placali vase greske . Birali ste - gledajte .
Freeman

09. 08. 2018 - 09:09

Ako ćemo objektivno Objektivni ,onda je g.Knežević mnogo bliži vlasti,pa pomogao je g.Stijepovića sa 100.000 evra keša za izbore u Podgorici.Nijeste valjda to zaboravili.
Freeman

09. 08. 2018 - 09:05

Gospodo iz DPS-a sva odgovornost za stanje u bolnici Meljine je na Vladi Crne Gore,koja je prodala istu g.Kneževiću.To je notorna činjenica.Zdravstveni sistem je u nadležnosti Vlade,pa i njena odgovornost za funkcionisanje bolnice Meljine zbog potreba tamošnjeg stanovništva. Vlada mora naći načina da se bolnica održi i funkcioniše,a opština može samo da apeluje.Dosta manipulacija gospodo iz DPS-a,odgovornost je vaša i Vlade.
Novi komentar