U Beogradu

Na 47 lokacija otkriveni komarci zaraženi virusom Nila

U posljednjih nedjelju dana četiri osobe su u Beogradu preminule od virusa Zapadnog Nila, ukupno je 44 oboljelih u prijestonici, a na 47 lokacija otkriveni su zaraženi komarci koji prenose ovu bolest, pokazuju poslednji podaci Instituta “Batut”.
Objavljeno: 08. 08. 2018 - 18:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po broju prednjači opština Palilula sa čak 15 žarišta, a slijede Zemun i Novi Beograd sa po sedam, Voždovac i Grocka sa po četiri, Čukarica sa tri, Stari grad i Rakovica sa po dvije, dok su u Surčinu i Lazarevcu zaraženi komarci uočeni na po jednoj lokaciji.

Blic prenosi da bi Beograđani trebalo da znaju da su zaraženi komarci pronađeni i na veoma “atraktivnim” mjestima, kao što su Kula Nebojša, Savamala i marina “Dorćol”. Takođe, nisu poštedjeli ni drugu stranu rijeke, kod KCS Novi Beograd, Starog sajmišta, Bloka 45 i Bežanijskog groblja.

Problem sa ovim virusom bi mogli da imaju i stanovnici naselja Stepa Stepanović, žitelji Karaburme, Kanarevog brda, Banjice, Ovče, Ledina, Ceraka i Padinske skele.

 

Komentari: 3

lolo

08. 08. 2018 - 19:24

Grad od skoro dva miliona nema kolektore na vise od pola teritorije (osnovni kanalizacioni sistem, i bez i jednoga preciscivaca otpadnih voda??? Sve u rijeke!! O tome necete procitat bilo dje u njihovu stampu ako bas ne trazite malo jace, ali ima na YT. bitmno je da propagandom bombarduju komsijuk ali svaki uboga dan!! Evbo jedan od https://www.youtube.com/watch?v=Iiyyeoka88w
Od JADRANA do SJEVERA

08. 08. 2018 - 20:02

Isto kao kod vas u PODGORICU , konjske zaprege , psi lutalice , mačke ,krave kod Dela City , Konji na ulicama , Kanalizacija u MORAČU , SMECE NA SVE STRANE OBALA RIJEKA, DVIJE GLAVNE UKICE I PAR SPOREDNIJE ,PROVINCIJA OD GRADA ,grada od stotinjak hiljada stanovnika ,
@

09. 08. 2018 - 13:59

OVO SU NEBESKI KOMARCI KOJI PIJU SAMO KRV ONIH KOJI SU ZLATNOM KASIKOM JELI.
Novi komentar